Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Λάρισα: Στο επίκεντρο η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση 25χρονης από επιθετικό της ΑΕΛ

Η νεαρή κοπέλα στη Λάρισα κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση και πολύ γρήγορα ξεκίνησε διερεύνηση

Η καταγγελία που έκανε η 25χρονη για σεξουαλική παρενόχληση από ποδοσφαιριστή προκάλεσε αίσθηση στη Λάρισα και όχι μόνο. Τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση…


Η νεαρή κοπέλα στη Λάρισα κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση και πολύ γρήγορα ξεκίνησε διερεύνηση. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις με την ΕΠΟ να ζητάει να χυθεί άπλετο φως, για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. Ο ποδοσφαιριστής που καταγγέλθηκε είχε αγωνιστεί στην ΑΕΛ ως δανεικός πριν από μερικά χρόνια και η καταγγελία έγινε όταν έφυγε από την πόλη. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα από την πρώτη στιγμή, με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να συμπληρώσουν το παζλ των γεγονότων.


Τη συνδρομή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας προκειμένου να λάβει στοιχεία καθώς και να ενημερωθεί για την ποινική εξέλιξη υπόθεσης, ζητά με επιστολή του το Ερευνητικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).


Η ΕΠΟ επανέρχεται με αφορμή τη διερεύνηση υπόθεσης που – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» – αφορά στην πιθανή διάπραξη του αδικήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης με φερόμενη ως παθούσα 25χρονη Λαρισαία, από 29χρονο ποδοσφαιριστή που είχε αποκτηθεί ως δανεικός πριν από λίγα χρόνια από την ΑΕΛ, από ομάδα της Μακεδονίας για τη θέση του περιφερειακού επιθετικού.


Η καταγγελία έγινε τον Νοέμβριο του 2021, περίοδος όπου ο ποδοσφαιριστής είχε επιστρέψει στη μητρική ΠΑΕ, με την ΕΠΟ να κάνει γνωστή την έρευνά της στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, αστυνομικοί της οποίας προχώρησαν στη λήψη καταθέσεων.


Η ΕΠΟ επανέρχεται στην υπόθεση κάνοντας γνωστό στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας ότι ερευνητής της Επιτροπής Δεοντολογίας με αφορμή πάντα τα δημοσιεύματα έχει ήδη εκκινήσει «αυτεπάγγελτη έρευνα για την πιθανή διάπραξη του αδικήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως αυτό τυποποιείται στο άρθρο 24 παρ. 2 του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ» κατά του ποδοσφαιριστή με φερόμενη ως παθούσα την 25χρονη Λαρισαία.


Η έρευνα της ΕΠΟ διεξάγεται παράλληλα με την ποινική έρευνα της υπόθεσης, η οποία ωστόσο – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας από τον περασμένο Απρίλιο. Η αναφορά της ΕΠΟ για «απρεπή και σεξουαλικά παρενοχλητική λεκτική στάση» του ποδοσφαιριστή έναντι της 25χρονης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Λάρισα, η οποία εξετάζοντας τα διαφαινόμενα αδικήματα της εξύβρισης και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της Λαρισαίας έθεσε τελικά την υπόθεση στο αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365