Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Το προεκλογικό καλάθι της κυβέρνησης φέρνει και νέο επίδομα 250 ευρώ

Νέα μέτρα

Νέο πακέτο παροχών φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακουφίσει μισθωτούς, αγρότες και συνταξιούχους εν αναμονή των... εκλογών.


Νέα μέτρα εξετάζει να εφαρμόσει από τις αρχές κιόλας του 2023 η κυβέρνηση, πριν ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκηρύξει εκλογές.


Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει ένα νέο έκακτο βοήθημα - ύψους 250 ευρώ - το Πάσχα.


Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», μεταξύ των μέτρων ελάφρυσης που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα εξής:


(1) Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος τώρα ή σε ορίζοντα ενός ή δύ χρόνων - από το οποίο υπολογίζεται πως επιβαρύνονται περίπου 2 εκατ. πολίτες.


(2) Περιορισμός των τεκμηρίων διαβίωσης και σε βάθος χρόνου πλήρης κατάργησή τους.


(3) Μείωση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου - πρόκειται για επέκταση του μέτρου που βρίσκεται σε ισχύ σε ορισμένα μόνο νησιά.


(4) Μηδενικός ΦΠΑ στον αγροτικό εξοπλισμό (π.χ. αγροτικά μηχανήματα)


Σχετικά με τις συντάξεις, το κυβερνητικό επιτελείο επιθυμεί να δοθούν τα αναδρομικά σε δόσεις για τους 1,3 εκατ. συνταξιούχους που δεν είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και τους οποίους απέκλεισε η απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας.


Όπως αναφέρει το «Βήμα», η κυβέρνηση εξετάζει και είναι πολύ κοντά στην υιοθέτηση «πολιτικής λύσης» για την απόδοση των αναδρομικών σε όλους.


Τέλος, η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση του επιδόματος ακρίβειας των 250 ευρώ σε περισσότερες κατηγορίες ανέργων.


Το υπουργείο Εργασίας κάνει τους υπολογισμούς για το κόστος που θα επιφέρει η τυχόν επέκταση η οποία θα συνδυαστεί με αύξηση των δικαιούχων. Σημειώνεται πως ήδη έχει ληφθεί η απόφαση το επίδομα ακρίβεια να δοθεί σε μακροχρόνια άνεργους, δηλαδή σε όσους παραμένουν άνεργοί από 12 έως 24 συνεχείς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365