Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

«Το παιδί πραγματικά είχε φύγει»: Αστυνομικός έφερε ξανά στη ζωή βρέφος 35 ημερών - Στήθηκε «γέφυρα ζωής»

Το περιπολικό έφθασε μέσα σε ενάμισι λεπτό στο σπίτι
Γέφυρα ζωής στήθηκε από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης για να σωθεί ένα βρέφος 35 ημερών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Mega περίπου στις 11 η ώρα το πρωί της Τετάρτης στην Κοκκινιά, το βρέφος έδειξε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον και έτσι η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε αμέσως το ΕΚΑΒ και πήρε τηλέφωνο και την Άμεση Δράση.


Το περιπολικό έφθασε μέσα σε ενάμισι λεπτό στο σπίτι όπου ήταν το βρέφος και μαζί με την μητέρα μέσα σε 8 λεπτά βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο κατά την διάρκεια της μεταφοράς του, το 35 ημερών μωρό φαίνεται να έπαθε ανακοπή.


Τότε, ο αστυνομικός συνοδός πήρε το μωρό κι άρχισε να του κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για 45 δευτερόλεπτα. Το μωρό μετά το «φιλί ζωής» από τον αστυνομικό άρχισε να κλαίει και να δίνει σημάδια ζωής ξανά.


Ο παππούς του παιδιού μίλησε στην «Κοινωνία ώρα Mega» και συγκλονίζει με την περιγραφή του: «Μας πήρε τηλέφωνο η κόρη μου κατά της 11:30 το πρωί να πάμε από το σπίτι γιατί το μωρό ήταν άρρωστο. Πήγαμε με τη γυναίκα μου εκεί και το παιδί ανέπνεε βαριά. Κάποια στιγμή παίρνω αγκαλιά το παιδί και βλέπω ότι δεν παίρνει ανάσα και δεν χτυπάει η καρδούλα του. Σε ένα λεπτό ήρθε το περιπολικό μαζί με τις μηχανές ΔΙΑΣ. Βάλαμε το παιδί μέσα στο περιπολικό. Το παιδί πραγματικά είχε ”φύγει”. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε με το περιπολικό το μωρό είχε μελανιάσει, αμέσως ο συνοδός αστυνομικός άρπαξε το μωρό από την αγκαλιά της κόρης μου και άρχισε να του κάνει τεχνητή αναπνοή και να του δίνει το φιλί της ζωής, με αποτέλεσμα το βρέφος να ανταποκριθεί μετά από 45 δευτερόλεπτα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365