Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Οι Έλληνες έχουν τον πέμπτο πιο χαμηλό μισθό της Ευρώπης!

Πολύ μακριά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο...

Την ώρα που τα πάντα ακριβαίνουν και τα ενοίκια εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα επίπεδα, οι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν πολύ κάτω… από τη βάση.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση από το... τέλος στο σχετικό πίνακα για τις αποδοχές των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης


Στην Ελλάδα, κατά μέσο ο εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης εισπράττει 15.800 ευρώ το χρόνο.


Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος (33.500) κάτι που σημαίνει ότι οι αποδοχές στην Ελλάδα δεν βρίσκονται ούτε στο μισό. Πιο χαμηλά από την Ελλάδα βρίσκονται μόνο η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία.


Την Ελλάδα ξεπερνούν χώρες όπως η Λιθουανία, η Πορτογαλία, η Εσθονία, η Σλοβενία και η Κροατία ενώ στις τελευταίες θέσεις, μετά την Ελλάδα, βρίσκονται η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία.


Τις πρώτες θέσεις απολαμβάνει, ως συνήθως, ο ευρωπαϊκός βορράς. Στην πρώτη τριάδα συναντάμε το Λουξεμβούργο, τη Δανία και την Ιρλανδία.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365