Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Πόσο κρατάει ο πυρετός στη γρίπη που «σαρώνει» και πότε μπορούν να επιστρέψουν τα παιδιά σχολείο

Η γρίπη έγινε πιο επιθετική φέτος

Έξαρση της γρίπης μεταξύ των παιδιών παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, σε πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία η απουσία των μαθητών λόγω γρίπης φτάνει πολλές φορές και το 50%.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο στον Alpha Radio 989, ο πρόεδρος της πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέα Κωνσταντόπουλο.


Όπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος είναι η πρώτη φορά που η γρίπη εμφανίζεται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο. «Αυτό που γίνεται αυτή την εποχή είναι πολύ μεγάλο και πρωτόγνωρο.». Τα κύρια συμπτώματα της γρίπης είναι πολύ υψηλός πυρετός που δεν κατεβαίνει εύκολα. Όπως ανέφερε μπορεί ο πυρετός να φτάσει 40 και μπορεί να κρατήσει 5,6,7 μέρες. «Ο βήχας παραμένει για τρεις εβδομάδας. Η φετινή γρίπη διαφέρει με τις προηγούμενες».


«Η γρίπη έγινε πιο επιθετική φέτος γιατί ο κόσμος ήταν κλεισμένος στο σπίτι του λόγω COVID. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν ήταν έτοιμο να την αντιμετωπίσει» πρόσθεσε. Μάλιστα, προέβλεψε πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, προχωρώντας ο Χειμώνας.


Πρόσθεσε ότι όποιο παιδί νοσήσει τώρα με την γρίπη τύπου Α δεν πρόκειται να ξαναρρωστήσει τους επόμενους μήνες. 


Μετά από πόσες μέρες πρέπει το παιδί να επιστρέφει στο σχολείο

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος τα παιδιά που περνούν γρίπη μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο με το που πέσει ο πυρετός. Η κύρια μετάδοση του ιού γίνεται της γρίπης γίνεται κατά τα πρώτα συμπτώματα ή κατά την διάρκεια εκδήλωσης υψηλού πυρετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365