Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Σεπτέμβριο

Αύξηση των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Σεπτέμβριο
Αύξηση 1,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, αν και η εικόνα στα επιμέρους καταστήματα είναι μεικτή.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε:

- Έπιπλα-ηλεκτρικά είδη-οικιακό εξοπλισμό (12,1%).


- Βιβλία-χαρτικά-λοιπά είδη (6%).


- Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (5,5%)


- Φαρμακευτικά-καλλυντικά (0,7).


Αντίθετα, μειώθηκαν σε:


- Ένδυση-υπόδηση (7,2%).


- Τρόφιμα-ποτά-καπνό (3,1%).


- Πολυκαταστήματα (1,1%) και μεγάλα καταστήματα τροφίμων (0,3%).


Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 1,4% τον Σεπτέμβριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2022 σημείωσε μείωση 7%.


Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 1% τον Σεπτέμβριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2022.


Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 10,5% τον Σεπτέμβριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2022 σημείωσε μείωση 3,3%.


Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,6% τον Σεπτέμβριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365