Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Χαμόγελο του Παιδιού: Στο “μικροσκόπιο” εκατοντάδες ακίνητα και λογαριασμοί

Οι Αρχές αναμένεται να ελέγξουν ΜΚΟ, σωματεία, φορείς και ιδρύματα
Η υπόθεση με την «Κιβωτό του Κόσμου» φαίνεται ότι «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου», όχι μόνο με τις καταγγελίες για τις κακοποιητικές συμπεριφορές εντός της ΜΚΟ, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. 

Ελληνικές ελεγκτικές αρχές, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», φαίνεται πως ξεκινούν έρευνες και σε άλλες μεγάλα ιδρύματα, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, η Κιβωτός του Κόσμου εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά με αδιαφάνεια από πολλούς πολίτες. Γεγονός που έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και οι Αρχές θα επιχειρήσουν με τους ελέγχους να «διορθώσουν» την κακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί μετά τις αποκαλύψεις. Στην λίστα των ελεγκτικών αρχών βρίσκεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι Αρχές αναμένεται να ελέγξουν ΜΚΟ, σωματεία, φορείς και ιδρύματα που ασχολούνται με την προστασία των ανηλίκων. Προτεραιότητα όμως έχει το «Χαμόγελο του Παιδιού». Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάζονται στο Βήμα της Κυριακής, οι Αρχές ωθούνται στην έρευνα τους από τις μεγάλες δωρεές και άλλα έσοδα της τάξης 10 έως 14 εκατ. ευρώ ετησίως και τα σημαντικά πλεονάσματα της τάξης των 6 εκατ. ευρώ του Χαμόγελου του Παιδιού και 230 ακίνητα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε αντίθεση με την Κιβωτό του Κόσμου, δημοσιοποιούνται αναλυτικά οι οικονομικές δραστηριότητες της ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365