Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ο διπλός τρόπος για να δείτε τα ένσημά σας

Ο διπλός τρόπος για να δείτε τα ένσημά σας
Χιλιάδες πολίτες ψάχνουν τρόπους για να βγουν στη σύνταξη. Για τον λόγο αυτό δίνουν σχεδόν μία σύνταξη σε εργατολόγους προκειμένου να τους συγκεντρώσουν τα συνολικά ένσημα που είχαν σε όλο τον εργασιακό τους βίο.

Πολλοί ωστόσο εργαζόμενοι ψάχνουν τα ένσημά τους για να διαπιστώσουν πόσα έχουν από απλή περιέργεια είτε επειδή θέλουν να μάθουν αν δικαιούνται επίδομα ανεργίας σε περίπτωση απόλυσης.


Οι επιλογές που έχουν όλοι οι πολίτες είναι δύο. Ο ένας τρόπος είναι μέσω του προγράμματος ΑΤΛΑΣ, το οποίο παρουσιάζει ηλεκτρονικά τα ένσημα σε όλο τον εργασιακό σας βίο αλλά με «ταβάνι» το 2016. Μπαίνοντας στο σύστημα ATLAS, επιλέγετε το ασφαλιστικό βιογραφικό με κωδικούς Taxisnet.


Εφόσον βάλετε σωστά τους κωδικούς σας, το σύστημα σας ζητάει να καταχωρίσετε το ΑΜΚΑ σας. Στο επόμενο στάδιο βλέπετε τα στοιχεία ασφάλισης και πατώντας το «Εκτύπωση Ασφαλιστικού Βιογραφικό» θα βρείτε τα ένσημά σας μέχρι το 2016.


Ο άλλος τρόπος είναι μέσω του ΕΦΚΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο e-efka.gr όπου μπορούν να επιλέξουν ως «Μισθωτοί» τον «Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης». Μετά θα χρειαστείτε τους κωδικούς Taxisnet, διαδοχικά το ΑΜΚΑ σας.


Στο μήνυμα που σας βγάζει μπορείτε να πατήσει τον σύνδεσμο και θα σας εμφανιστεί ο λογαριασμό σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365