Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Ταυτότητα: Ποιες υπηρεσίες δεν χρειάζεται να ενημερώσετε σε περίπτωση αλλαγής

Ποιες υπηρεσίες δεν χρειάζεται να ενημερώσετε σε περίπτωση αλλαγής
Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους όσους αποφασίσουν να αλλάξουν την ταυτότητα τους είτε λόγω κλοπής είτε λόγω 15ετίας.

Μία σειρά από υπηρεσίες πρέπει να ενημερωθούν ενώ για κάποιες άλλες η ενημέρωση γίνεται ηλεκτρονικά. 


Ποιες είναι όμως οι υπηρεσίες που πρέπει να ενημερώσουν οι πολίτες που αλλάζουν ταυτότητα και με ποιους τρόπους:


Όπως προαναφέραμε η εφορία πλέον μπορεί να ενημερωθεί αυτόματα από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στο TAXISNET. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Taxisnet, να προβούν στη μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους.


Στη ΔΕΗ η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα στο dei.gr, για την ολοκλήρωση του αιτήματός σας θα χρειαστεί να μας στείλετε δικαιολογητικά για την ταυτοποίηση των στοιχείων σας.


Βεβαιωθείτε ότι τα έγγραφα που θα μας στείλετε είναι ευκρινή και δεν ξεπερνούν στο σύνολό τους τα 45ΜΒ.


Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις)

Αποδεικτικό ΑΦΜ (έγγραφο από το Taxisnet ή Εφορία)

Να γνωρίζετε τον Λογαριασμό Συμβολαίου και τον Κωδικό Εταίρου που αναγράφονται στον λογαριασμό σας

Στην ΕΥΔΑΠ είναι δυνατή η αλλαγή ταυτότητας και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΔΑΠ (www.eydap.gr), και συγκεκριμένα μέσω του url: www.eydap.gr/MyAccount/changeCustomerData1/


Μέσω του εταιρικού website της ΕΥΔΑΠ, οι πελάτες της εταιριας μπορούν να επωφεληθούν από διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως να ελέγξουν τον τρέχοντα αλλά και παλαιότερους λογαριασμούς, να αλλάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία, να δηλώσουν νέο ιδιοκτήτη ή ένοικο, να εξοφλήσουν τον τρέχοντα λογαριασμό.


Τράπεζες

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι περισσότερες συστημικές τράπεζες πλέον δεν χρειάζεται θα βρεθείτε εκεί δια ζώσης αλλά πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά με βάση την εκάστοτε πλατφόρμα της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365