Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Αυτό είναι το πόρισμα: Από τι πέθανε η σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου

Αυτό είναι το πόρισμα
Στην Εισαγγελία Πατρών παραδόθηκε το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης ιατρών για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς των Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με διαβιβαστικό της Αστυνομίας έχει ήδη παραδοθεί στην Εισαγγελία Πατρών το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης δύο ιατρών του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς (Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου) του πρώην ζεύγους Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου, επί της οδού Μπιζανίου.


Η δικαιοσύνη εκτίμησε ότι έπρεπε να θέσει δικλίδα ασφαλείας στην υπόθεση και δεν αρκέσθηκε στη δικογραφία που παρέλαβε τον περασμένο Αύγουστο από την Ασφάλεια Πάτρας, δίνοντας εντολή να διενεργηθεί εξέταση και από ανεξάρτητους ειδικούς.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το πόρισμα ενός παθολόγου κι ενός νευρολόγου συνταυτίζεται πλήρως με το πιστοποιητικό θανάτου της 59χρονης, γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια!


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οι πραγματογνώμονες εργάσθηκαν επί δίμηνο και κυριολεκτικά «ξεσκόνισαν» όλα τα δεδομένα του θανάτου της γυναίκας. Εξετάσθηκε το ιστορικό των παθήσεών της, η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε και οι συνθήκες νοσηλείας της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), λίγο πριν πεθάνει.


Η ΑΙΤΙΑ

Το πόρισμα, εν τέλει, είναι σύμφωνο με τις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών της εκλιπούσης και κατ’ ακολουθία με το εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο – ως γνωστόν – αναφέρεται παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα η «προχωρημένη σηψαιμία».


Η ΕΚΤΑΦΗ

Με βάση την εξέλιξη, αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της γυναίκας και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών το εάν θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε σχέση με… «δευτερεύοντα» ζητήματα της υπόθεσης ή αν η δικογραφία τεθεί στο αρχείο.


ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Η παραληφθείσα δικογραφία εξετάζεται ήδη από την αρμόδια εισαγγελέα, σε όλο το εύρος της, για την αναζήτηση -ενδεχομένως- ευθυνών. Συγκεκριμένα, καλείται να αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου, της καθυστερημένης πιθανώς μεταφορά της σε νοσοκομείο, αλλά και της χρηστής ή όχι διαχείρισης των οικονομικών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365