Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: «Σαν να πιάσαμε διακινητή ναρκωτικών» – Οι Βέλγοι αστυνομικοί για τις στιγμές της σύλληψης

Σοκάρει η περιγραφή των Βέλγων αστυνομικών

Σοκάρει η περιγραφή των Βέλγων αστυνομικών που πήραν μέρος στην επιχείρηση σύλληψης της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες. «Σαν να πιάσαμε διακινητή ναρκωτικών», είπαν για την κινητοποίηση που έφερε στο φως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πολυτελείς τσάντες στο σπίτι της Ελληνίδας αντιπροέδρου της Ευρωβουλής.


Δημοσίευμα της βελγικής Le Soir αναφέρεται στις συγκλονιστικές εξελίξεις με τη σύλληψη της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες. «Δύο σπίτια γεμάτα μετρητά», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για μία υπόθεση, «που αρχικά χειρίστηκαν μια χούφτα δικαστές και ερευνητές», με άκρα προσοχή, «προκειμένου αποφευχθούν τυχόν διαρροές» όσο διαρκούσαν οι έρευνες.Περιγράφει, δε,


Άνδρες των ειδικών μονάδων της αστυνομίας Βελγίου, περιγράφει η Le Soir, περίμεναν υπομονετικά τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, να βγει από το σπίτι της οδού Wiertz, στο κέντρο των Βρυξελλών, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.


Ο λόγος είναι ότι οι αρχές δεν μπορούσαν να μπουν στο διαμέρισμά τους, λόγω της βουλευτικής ασυλίας της Ελληνίδας αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά, τον συνέλαβαν μόλις βγήκε από το γκαράζ. Η κατάσχεση του κινητού του ήταν ζωτικής σημασίας, καθώς δεν πρόλαβε να επικοινωνήσει και να ειδοποιήσει κανέναν.


Μέσα στο σπίτι της Εύας Καϊλή οι Βέλγοι αστυνομικοί βρήκαν ολόκληρες σακούλες με μετρητά. «Τα χρήματα βρίσκονταν σε πολυτελείς τσάντες και βαλίτσες. Αυτά είναι πράγματα που συνήθως παρατηρούνται σε έρευνες σε εμπόρους ναρκωτικών», δήλωσε αστυνομική πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.


«Τα μετρητά ήταν διάσπαρτα σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Όμως, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές, υπήρχαν περίπου 600.000 ευρώ στη βαλίτσα του πατέρα και τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή. Μία συντηρητική εκτίμηση. Ακόμη καλύτερα (ή χειρότερα, ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς), το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν επίσης γεμάτο με δώρα που έφεραν την υπογραφή της χώρας που είναι ύποπτη για διαφθορά: Μετάλλια και άλλα τιμαλφή που προσέφερε το Κατάρ», γράφει η εφημερίδα και καταλήγει:


«Το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. 09.12.2022) κλαίγαμε από χαρά, παρόλο που τα γεγονότα είναι απίστευτα σοβαρά και λίγο αηδιαστικά».

2 σχόλια:

  1. η κολλητή του Μητσοτάκη και του Άδωνη, με παππού από την Κωνσταντία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ήταν όλη η οικογένεια με τέτοιες αρχές μεγαλωμένη:Πατρίδα,Μακρύ χέρι, καλοπέραση,βόλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365