Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Καυσόξυλα και πελέτ: Μέχρι πότε απαγορεύεται η εξαγωγή τους

Δείτε την εγκύκλιο
Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο η απαγόρευση εξαγωγής καυσόξυλων και πελέτ εφαρμόζεται από τις 18-11-2022 μέχρι και την 01-03-2023.

Τα εμπορεύματα που αφορά η σχετική απαγόρευση είναι τα επεξεργασμένα ή ανεπεξέργαστα προϊόντα υλοτομίας, που προορίζονται για καύση (καυσόξυλα, μπρικέτες, πέλλετ, προσάναμμα) κι εμπίπτουν στη δασμολογική κλάση 4401.


Η παραβίαση της απαγόρευσης εξαγωγής των εν λόγω εμπορευμάτων σε Τρίτες-Χώρες, επιφέρει τις ποινές και τα πρόστιμα του άρθρου 38§3 του Ν. 4994/2022.


Σύμφωνα με το άρθρο 37§3 του ιδίου Νόμου, η παραβίαση της απαγόρευσης αποστολή σχετικών εμπορευμάτων σε Κράτη-Μέλη της ΕΕ, έχει ως συνέπεια την κατάσχεση των προϊόντων παραβίασης από τις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές, λιμενικές ή τελωνειακές αρχές του άρθρου 37§2.


Σε κάθε περίπτωση αποστολής σε άλλο Κράτος μέλος ή εξαγωγής σε Τρίτη-Χώρα, προβλέπεται η άμεση παράδοση των κατασχεμένων προϊόντων υλοτομίας για καύση, στις κατά τόπους

αρμόδιες Διευθύνσεις Ανάπτυξης των οικείων Περιφερειών (άρθρα 37§3 και 38§5 του Ν. 4994/2022).


Η εν λόγω απαγόρευση εφαρμόζεται από τις 18-11-2022 (ημερομηνία δημοσίευσης του σχετικού νόμου) μέχρι και την 01-03-2023.


Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365