Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η ακρίβεια χτύπησε και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά - Ψώνια με το... σταγονόμετρο από τους φούρνους

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά
Στα ύψη είναι φέτος οι τιμές των παραδοσιακών Χριστουγεννιάτικων γλυκών, αφού σε πολλά ζαχαροπλαστεία, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες ξεπερνούν τα 20 ευρώ το κιλό, με αποτέλεσμα να τείνουν να γίνουν για πολλά νοικοκυριά είδος πολυτελείας.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, καθώς σε σχέση με πέρσι έχουν ακριβύνει μέχρι και 8 ευρώ.


Στα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες κόστιζαν 13 με 14 ευρώ το κιλό φέτος στοιχίζουν από 16 ευρώ έως και 22 ευρώ το κιλό.


«Έχουμε αναγκαστεί να αυξήσουμε τις τιμές λόγω των ακριβών πρώτων υλών που έχουν αυξηθεί παραπάνω από το διπλάσιο σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Ο κόσμος δυστυχώς δεν ψωνίζει καθόλου ή αυτοί που έρχονται ψωνίζουν μικρότερες ποσότητες, δηλαδή αγοράζουν μισό κιλό σε αντίθεση με τα προηγούμενη χρόνια που έπαιρναν παραπάνω από ένα κιλό», δηλώνει στο Dnews υπεύθυνος ζαχαροπλαστείου.


Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους φούρνους όπου και εκεί οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές των γλυκών. Ο κ. Αναστασίου εργαζόμενος σε φούρνο αναφέρει στο Dnews ότι «φέτος παρασκευάζομε λιγότερες ποσότητες χριστουγεννιάτικων γλυκών γιατί βλέπουμε ότι η κατανάλωση έχει πέσει στο μισό με αποτέλεσμα κάποιες ημέρες τα γλυκά να έμεναν απούλητα».


Υπενθυμίζεται ότι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες που αποτελούν τα βασικά παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων τελικά δεν έχουν συμπεριληφθεί στο εορταστικό καλάθι με απόφαση του Υπουργού.


Όπως έχει αναφέρει, ο ίδιος πήρε την απόφαση αυτή για να μη δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία, που παραδοσιακά τις γιορτές πωλούν τα γλυκά των Χριστουγέννων. 


«Σήμερα ήρθα να ψωνίσω μελομακάρονα και κουραμπιέδες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι τιμές δεν μου επιτρέπουν να αγοράσω μεγάλες ποσότητες. Πήρα από μισό κιλό και αυτό με το ζόρι. Όλα είναι στα ύψη οπότε αναγκαστικά έχουμε κόψει από παντού. Μέχρι και τα γλυκά είναι είδος πολυτέλειας για εμάς», υποστηρίζει η κα. Φωτεινή.

2 σχόλια:

  1. Αφού πουλάνε 17 κ 18 ευρώ τα μελομακάρονα ας τα φάνε η ίδιοι τους έχει μαγαζάκια που τα έχουν 5,5€ Το κιλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με 5.5 ευρώ παίρνεις τα έτοιμα του εργοστασίου όχι τα χειροποίητα από τα ζαχαροπλαστεία που έχουν μέσα πόσα υλικά ! Μην τρελαθουμε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365