Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Επιταγή ακρίβειας «πακέτο»: Δεν «σπάει» στα δύο η πληρωμή, η αλλαγή σε σχέση με το Πάσχα

Η πληρωμή της θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου
Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της επιταγής ακρίβειας με εκατομμύρια δικαιούχοι να πηγαίνουν ταμείο στις 20 Δεκεμβρίου. Σε αυτή την πληρωμή όμως, συντελείται με διαφορές σε σχέση με την επιταγή ακρίβειας του Πάσχα.


Νέα επιταγή ακρίβειας έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη. Μάλιστα, η πληρωμή της θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, όπως έχει ήδη τονιστεί από τα χείλη πολλών υπουργών και βουλευτών. Η πληρωμή της συγκεκριμένη επιταγής ακρίβειας όμως θα διαφέρει με αυτή του Πάσχα.


Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος παιδιού θα πάνε «πακέτο» για πληρωμή. Συγκεκριμένα, στις 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί και το τακτικό επίδομα και η έξτρα πληρωμή. Το προηγούμενο Πάσχα που ήταν ακριβώς η ίδιοι δικαιούχοι, η πληρωμή έσπασε στα δύο. Συγκεκριμένα, αρχές του μήνα δόθηκε η έξτρα δόση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στο τέλος του μήνα πληρώθηκε η τακτική επιδότηση.


Αυτή τη φορά η πληρωμή θα είναι διπλή και δεν θα «σπάσει». 


Επανάληψη της επιταγής ακρίβειας και το 2023


Ενώ καλά καλά δεν έχει πληρωθεί η επιταγή ακρίβειας για τα Χριστούγεννα, δειλά - δειλά βγαίνουν τα πρώτα δημοσιεύματα για το 2023. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να επεξεργάζεται επανάληψη της επιταγής ακρίβειας, ένα έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2023» που θα δοθεί ξανά σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων πολιτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το νέο έκτακτο επίδομα θα είναι κατά 50 ευρώ υψηλότερο σε σχέση με πέρσι και θα διαμορφωθεί στα 250 ευρώ.


Πρόκειται για την περίφημη επιταγή ακρίβειας, που από ότι φαίνεται εξετάζεται από τώρα να δοθεί ξανά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα του 2022 η πληρωμή έγινε τη Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365