Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κακοκαιρία Άριελ: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ο καιρός με μια ματιά

Έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης θα διαρκέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας «Άριελ» που πλήττει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης, με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους επτά με οκτώ μποφόρ.


Σημειώνεται πως ο καιρός σήμερα παραμένει άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται σήμερα ξανά η Αττική. Η κακοκαιρία Άριελ επηρεάζει σήμερα περιοχές της βόρειας Ελλάδας, νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα νότια νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. 


Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 με α.α. 17/2022 επικαιροποιήθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.


Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ARIEL”, από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.


Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν

στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.


Στην εικόνα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 09:15 – 10:10 της Πέμπτης 01/12.


Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας τα φαινόμενα θα συνεχιστούν ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά της διάρκεια της Πέμπτης 01/12.


Ο καιρός με μια ματιά


-Βροχές και καταιγίδες αρχικά τοπικά ισχυρές με ύφεση κακοκαιρίας από το απόγευμα 

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365