Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Iερέας έπειθε μοναχές να κάνουν τρίο μαζί του – Καταγγελίες από πρώην καλόγρια για όργια

«Εκμεταλλεύτηκε τη σχέση μου με τον Θεό», είπε η μοναχή

Ένας Σλοβένος ιερέας που λέγεται ότι είναι κοντά στον Πάπα κατηγορήθηκε ότι κάλεσε δύο μοναχές να συμμετάσχουν σε τρίο.

Ο Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ, 68 ετών σήμερα, κατηγορήθηκε σύμφωνα με την Daily Mail από μια πρώην καλόγρια ότι χρησιμοποίησε τον «ψυχο-πνευματικό» έλεγχο πάνω της πριν από περίπου τρεις δεκαετίες για να κάνει ακόμη και ομαδικό σεξ μαζί της και να παρακολουθήσει ταινίες πορνό.


Την εποχή των καταγγελιών, ο Ρούπνικ ήταν πνευματικός διευθυντής ενός μοναστηριού στη Σλοβενία ​​και η πρώην μοναχή, 58 ετών σήμερα, έχει περιγράψει πώς αγνοήθηκαν τα παράπονά της εναντίον του.


Ο Ρούπνικ βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που έχει κατακλύσει τους Ιησουίτες, ένα καθολικό τάγμα ιερέων και αδελφών, μέλος του οποίου είναι ο Πάπας Φραγκίσκος.


Η πρώην μοναχή είπε στην ιταλική ερευνητική εφημερίδα Domani: «Ο πατέρας Μάρκο άρχισε αργά και γλυκά να μπαίνει στον ψυχολογικό και πνευματικό μου κόσμο, εκμεταλλευόμενος τις αβεβαιότητες μου και χρησιμοποιώντας τη σχέση μου με τον Θεό για να με ωθήσει σε σεξουαλικές εμπειρίες μαζί του».


Η μοναχή ισχυρίστηκε ότι ο Ρούπνικ έκανε σεξ μαζί της και την είχε εκφοβίσει για να σιωπήσει. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο ιερέας της είχε ζητήσει από την ίδια και μια άλλη καλόγρια να κάνουν σεξ μαζί του, λέγοντας ότι θα αναπαράγουν την σχέση μεταξύ Θεού, Ιησού και Αγίου Πνεύματος.


Είπε ότι πίστευε πως ο Ρούπνικ είχε κακοποιήσει έως και 20 γυναίκες.


«Ήταν πραγματικά κατάχρηση συνείδησης», είπε η μοναχή η οποία θεωρεί πως ο ιερέας έχει κακοποιήσει περίπου 20 γυναίκες.


Οι ισχυρισμοί της ανάγκασαν το διάταγμα των Ιησουιτών του Πάπα Φραγκίσκου την Κυριακή να ζητήσει από άλλα θύματα να υποβάλουν καταγγελίες εναντίον του Ρούπνικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365