Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Οι πρώτες δηλώσεις της Καϊλή για το «Qatar Gate»: «Μπορέλ και Γιόχανσον ήθελαν συνεργασία με το Κατάρ, η Μέτσολα με έστειλε ως αντιπρόσωπο»

Την πρώτη της δήλωση μέσα από τη φυλακή έκανε η Εύα Καϊλή
Ο δικηγόρος της μέχρι πρότινος ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, μετέφερε τα λόγια της μέσα από τις φυλακές του Σαιν-Ζιλ όπου βρίσκεται έγκλειστη για το «Qatar Gate».

Την πρώτη της δήλωση μέσα από τη φυλακή έκανε η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, στην οποία δηλώνει απολύτως έκπληκτη για την στοχοποίηση και την καταδίκη της από ολόκληρο το σώμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Χαρακτήρισε απολύτως ψευδή την αναφορά πως η ίδια είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου - συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, ενώ αντίθετα υποστήριξε ότι στην ΕΕ υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες για την ενίσχυση της συνεργασίας με το Ομάρ, το Κουβέιτ και το Κατάρ ήδη από το 2019.

Μάλιστα, έκανε και ονομαστικές αναφορές στον Ζοζέπ Μπορέλ, αλλά και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, οι οποίοι - σύμφωνα πάντα με την Εύα Καϊλή - ήταν οι πρώτοι που έθεσαν ως προτεραιότητα την συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ.

Παράλληλα, η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, υποστήριξε ότι η Ρομπέρτα Μέτσολα δημιούργησε μια επιτροπή προκειμένου να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την Εύα Καϊλή αντιπρόσωπο της.

Όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα ανέφερε σε δηλώσεις της απηχούσαν πλήρως τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής, συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Το Κατάρ δεν είχε κανένα λόγω να δώσει χρήματα στην Εύη Καϊλή, απάντησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν σε βαλίτσα και στο σπίτι της. «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, η υπόθεση δεν είναι ποινική αλλά πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365