Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Tέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος: Όλα τα ραβασάκια που πρέπει να πληρώσετε μέχρι το τέλος του έτους

Όλα τα ραβασάκια
Mια σειρά από σημαντικές υποχρεώσεις προς την Εφορία πρέπει να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι πριν την έλευση του νέου έτους, με την ΑΑΔΕ να στέλνει μαζικά e-mails στους «ξεχασιάρηδες».

Σαν «βροχή» πέφτουν οι ειδοποιήσεις σε συνταξιούχους και εργαζόμενους με αδήλωτα αναδρομικά ποσά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών και υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας ακινήτων και άλλων φορολογικών αντικειμένων οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους.


Οι φορολογούμενοι ενημερώνονται με e-mail από την ΑΑΔΕ για τις πράξεις επιβολής προστίμων και έξτρα φόρων που έχουν εκδοθεί στο όνομά τους για παραβάσεις που έγιναν στο παρελθόν και καλούνται να τα εξοφλήσουν εντός 30 ημερών.


 Την ίδια ώρα, οι φορολογούμενοι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου πρέπει να διευθετήσουν τις παρακάτω υποχρεώσεις:


Tην 8η δόση του ΕΝΦΙΑ

Την 6η δόση του φόρου εισοδήματος

Επιστρεπτέα προκαταβολή για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Τέλη κυκλοφορίας

Κατάθεση πινακίδων για μη πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας

ΦΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες

Φορολογικές δηλώσεις για όσους μετέφεραν την κατοικία τους στο εξωτερικό

Τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών συντάξεων

Υποβολή δηλώσεων για δωρεάν γονικές παροχές

Δηλώσεις από τους κληρονόμους πολιτών που απεβίωσαν το 2021fo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365