Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Χειροπέδες σε Ρομά που προέτρεπε τον κόσμο μέσω TikTok… να σκοτώνει αστυνομικούς

Ο 43χρονος απέδωσε την πράξη του σε μέθη
Σάλος στη Λάρισα από το βίντεο που ανέβασε στο TikTok ένας 43χρονος Ρομά. Ένα κάλεσμα για εγκλήματα και δολοφονίες αστυνομικών, μετά την καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη που έφερε τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμού αστυνομικού.


Το βίντεο που ανέβασε στο TikTok ταξίδεψε γρήγορα από τη Λάρισα σε κάθε γωνιά της χώρας και προκάλεσε σάλο. Ο 43χρονος Ρομά προέτρεπε άτομα κάθε ηλικίας να πάρουν τα όπλα και να βάψουν τα χέρια τους με αίμα. Να βάλουν στο στόχαστρο αστυνομικούς και να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, μετά την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη. Ο 43χρονος συνελήφθη, δήλωσε μεθυσμένος και μετανιωμένος για τα όσα έκανε και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη.


Με τη βαρύτατη κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, παραμένει κρατούμενος από χθες ένας 43χρονος Ρομά από τη Νέα Σμύρνη. Ο 43χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς στη διαδικτυακά πλατφόρμα του «Tik-Tok», είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό τρίτου, με το οποίο απηύθυνε κάλεσμα σε έτερους Ρομά -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»- «να σκοτώσουν αστυνομικούς, με καραμπίνες, καλάσνικοφ και ούζι που έχουν και «να τους καθαρίσουμε έναν – έναν, όπως κάνουν αυτοί σε εμάς».


Ο 43χρονος απηύθυνε το κάλεσμα με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα, στις 11:00 χθες το πρωί, να συλληφθεί έξω από το σπίτι του στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ενώ μετά τη σύλληψη το επίμαχο βίντεο, που είναι διάρκειας 2 λεπτών και δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, δεν μπορεί πλέον να αναπαραχθεί, καθώς δεν είναι διαθέσιμο αφού κάποιος το «κατέβασε».


Ο 43χρονος οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραπέμφθηκε ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου ο συνήγορός του ζήτησε και έλαβε αναβολή για σήμερα το μεσημέρι.


Νωρίτερα, ο 43χρονος απέδωσε την πράξη του σε μέθη λέγοντας ότι «ήμουν μεθυσμέvoς», ενώ ο συνήγορός του τόνισε πως είναι «μειωμένης αντίληψης». Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής, ωστόσο διατήρησε την κράτηση του 43χρονου για σήμερα που θα εκδικασθεί η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365