Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Πότε έρχεται επίδομα έως και 1.000 ευρώ για αγορά ηλιακού

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του προγράμματος
Ένα ακόμη ενεργειακό πρόγραμμα ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορά στην επιδότηση των νοικοκυριών για εγκατάσταση νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το εν λόγω πρόγραμμα θα επιδοτεί με 800 έως 1.000 ευρώ την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή και την αντικατάσταση του παλιού. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσα από την πλατφόρμα του gov.gr και αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του προγράμματος ωστόσο το πιθανότερο είναι να κινηθεί στα... χνάρια του «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή». Δηλαδή, οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα, με κωδικούς Taxisnet, για να πάρουν τα αντίστοιχα voucher.

Να θυμίσουμε ότι αρχικά, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, είχε δηλώσει ότι το πρόγραμμα θα ξεκινούσε να τρέχει μέσα στο 2022. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες του δηλώσεις, κάτι τέτοιο θα γίνει από το 2023 με χρονικό ορίζοντα μέχρι και την Άνοιξη.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, ο κ. Σκρέκας, θα είναι καλύτερα εάν ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα, και κατ' επέκταση εάν αρχίσει τότε η αντικατάσταση, γιατί θα είναι καλύτερος ο καιρός. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μελετούμε και θα προδημοσιευτεί ο οδηγός για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα. Θα έχει βελτιωθεί και ο καιρός, γιατί η Άνοιξη και μετά είναι η περίοδος που γίνονται οι οικοδομικές εργασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365