Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Πότε πληρώνεται το έκτακτο δώρο Πάσχα - Ποιοι θα δουν έως 300 ευρώ στους λογαριασμούς τους

Στο τραπέζι βρίσκεται η καταβολή έκτακτου δώρου το Πάσχα
Κρατικό πουγκί για έξτρα παρεμβάσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ βάζει στην άκρη το κυβερνητικό επιτελείο, οι οποίες θα ξεδιπλώνονται σταδιακά από την Άνοιξη. Μία από αυτή περιλαμβάνει έκτακτο δώρο Πάσχα σε χιλιάδες δικαιούχους και φέτος.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος το έκτακτο δώρο Πάσχα, εφόσον κλειδώσει και επίσημα το μέτρο, αναμένεται να πληρωθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη του Πάσχα. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουν ότι επιταγή ακρίβειας ή έκτακτο δώρο Πάσχα είχε δοθεί και πέρσι και μάλιστα είχε πληρωθεί πριν την Ανάσταση.


Στο τραπέζι βρίσκεται η καταβολή έκτακτου δώρου το Πάσχα κοντά στα 300 ευρώ, μείωση ή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση εισφορών αλλά και καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους .


Το εύρος και του ύψος των νέων μέτρων θα εξαρτηθούν από την πορεία των τιμών της ενέργειας, όμως η κύρια στόχευση της κυβέρνησης είναι οι παρεμβάσεις να κατευθυνθούν προς την ενίσχυση των εισοδημάτων.


Το δώρο Πάσχα θα είναι ύψους 250-300 ευρώ και θα αποτελεί ανάσα ειδικά για ευάλωτους και συνταξιούχους. Εκτός από τους ευάλωτους, τους συνταξιούχους εκτιμάται ότι το βοήθημα θα το λάβουν οι δικαιούχοι του αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365