Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Βλαντιμίρ Πούτιν: 5 επικριτές του πέθαναν μες στα Χριστούγεννα – Οι μυστηριώδεις θάνατοι

Υπό μυστηριώδεις συνθήκες

Πέντε στελέχη κορυφαίων ηγετικών θέσεων της Ρωσίας έχασαν τη ζωή τους υπό μυστηριώδεις συνθήκες από τα Χριστούγεννα του 2022 μέχρι και την τελευταία ημέρα της χρονιάς, όλοι τους επικριτές του προέδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.


Αν και ο θάνατός τους δεν οφείλεται σε εγκληματικές ενέργειες, αναφέρουν οι έρευνες που έχουν γίνει για τα περιστατικά, το γεγονός ότι όλοι τους ήταν εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, καθιστά την κατάληξή τους πολύ… ύποπτη, αναφέρει η Daily Star.


Vladimir Evgenievich Nesterov


Ο Vladimir Evgenievich Nesterov πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ήταν ο πρώην γενικός διευθυντής του Khrunichev Center, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές διαστημικών σκαφών και συστημάτων εκτόξευσης της χώρας. 


Σύμφωνα με το TASS, ο 73χρονος Nesterov είχε αποτελέσει αντικείμενο ποινικής έρευνας και κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση 5,6 εκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 69.303 ευρώ). Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί εκ νέου, κάτι που τελικά δεν φαίνεται πως θα γίνει.


Ο θάνατός του έγινε γνωστός 3 ημέρες μετά τον θάνατο του 65χρονου Pavel Antov, ενός Ρώσου μεγιστάνα, που έφυγε μυστηριωδώς από τη ζωή σε ξενοδοχείο της Ινδίας, ανήμερα των Χριστουγέννων.


Pavel Antov και Vladimir Bidenov


Ο Pavel Antov πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων σε ξενοδοχείο της Ινδίας. Ήταν ένας από τους μεγιστάνες της χώρας, με μια εταιρεία λουκάνικων και αλλαντικών στο όνομά του ενώ είχε ασχοληθεί και με την πολιτική ζωή της χώρας.


Δύο ημέρες πριν, δηλαδή στις 23 Δεκεμβρίου, ένας φίλος του, ο 61χρονος Vladimir Bidenov έχασε τη ζωή του στο ξενοδοχείο. Το γεγονός ότι και τα δύο πτώματα έχουν ήδη αποτεφρωθεί έχει προκαλέσει υποψίες, με τον Ινδό πολιτικό Manish Tewari να λέει: «Αν αυτός δεν είναι αφύσικος θάνατος, τότε και εγώ δεν φοίτησα ποτέ στη Νομική… τα καμένα σώματα δεν μπορούν να μιλήσουν».


Σύμφωνα με το TASS, ο Antov βρήκε τον θάνατο όταν έπεσε από το παράθυρο του δωματίου του. Μια αξιωματούχος των Αρχών της Οδησσού δήλωσε πως «ήταν πολύ στεναχωρημένος από τον θάνατο του φίλου του και αυτοκτόνησε». Σημειώνεται ότι ο θάνατος του Bidenov οφείλεται σε καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.


Ο Αλεξέι Ιντάμκιν, ο Ρώσος πρόξενος στην Καλκούτα, δήλωσε στο TASS ότι η αστυνομία δεν έχει ανακαλύψει κάποιο «εγκληματικό στοιχείο σε αυτά τα τραγικά γεγονότα», αν και οι έρευνες συνεχίζονται.


Τον Ιούνιο, ο Antov αναγκάστηκε να δηλώσει δημόσια την υποστήριξή του στον Βλαντιμίρ Πούτιν και αρνήθηκε ότι δημοσίευσε ένα επικριτικό μήνυμα στο WhatsApp για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως επρόκειτο για μια «παρεξήγηση και ένα τεχνικό λάθος».


Ωστόσο, ο Antov δεν ήταν ο μόνος θάνατος την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς ο πρώην αρχιστράτηγος των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας πέθανε στη Μόσχα.


Στρατηγός Alexei Maslov


Ο Alexei Maslov πέθανε σε ηλικία 70 ετών στη Μόσχα, επίσης ανήμερα των Χριστουγέννων. Ήταν πρεσβευτής της εταιρεία Uralvagonzavod, που ειδικεύεται στην κατασκευή αρμάτων μάχης.


Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο Πούτιν επρόκειτο να πετάξει στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Νίζνι Ταγκίλ – το οποίο είχε κατακρίνει το Κρεμλίνο ότι δεν παρήγαγε αρκετά τανκς για χρήση στην Ουκρανία – την παραμονή των Χριστουγέννων.


Αλλά ο πολεμοχαρής πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του «την τελευταία στιγμή» χωρίς καμία εξήγηση και ο Maslov πέθανε μια μέρα αργότερα σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Δεν είναι ξεκάθαρη η αιτία του θανάτου του.


Η Uralvagonzavod ανακοίνωσε τον θάνατό του μέσω Telegram και ισχυρίστηκε ότι «παρέμεινε πιστός» στη Ρωσία «μέχρι την τελευταία του μέρα».


Ο θάνατός του ήρθε μια μέρα μετά από αυτόν του υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου άμυνας, Alexander Buzakov.


Alexander Buzakov


Ο 66χρονος Alexander Buzakov πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου. Ήταν ο γενικός διευθυντής των Ναυπηγείων Admiralty στην Αγία Πετρούπολη, παράγοντας πολεμικά πλοία και υποβρύχια για το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.


Η United Shipbuilding Corporation ανακοίνωσε τον θάνατό του, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ανεπανόρθωτη απώλεια». Σύμφωνα με το TASS, η εταιρεία είπε ότι ο θάνατος του Buzakov ήταν «πρόωρος» και συνέβη «τραγικά».


Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του ή λεπτομέρειες σχετικά με το πού πέθανε, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365