Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Βασίλης Τόπαλος: Ψάχνουν τι συνέβη πριν ζαλιστεί και πέσει

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται οι έρευνες για το θάνατο του 16χρονου αθλητή
Τα στοιχεία του ιατροδικαστή θα δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του 16χρονου αθλητή πυγμαχίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται οι έρευνες για το θάνατο του 16χρονου αθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, χθες (4/1) κατέθεσε για πρώτη φορά ο προπονητής του 16χρονου, ενώ αναμένεται να ληφθούν και συμπληρωματικές καταθέσεις από τον προπονητή του γυμναστηρίου και τον ιδιοκτήτη του χώρου.

Υπάρχουν αρκετά μαύρα σημεία σχετικά με το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου

Υπάρχουν πολλά «μαύρα» σημεία σχετικά με τις συνθήκες που κατέληξε ο νεαρός πυγμάχος. Επισημαίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο Βασίλης Τόπαλος ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος και να το είχε εκφράσει αυτό, καθώς είχε πάθει λιποθυμικό επεισόδιο και ζάλη σχετικά πρόσφατα, κάτι το οποίο είχε γίνει και την περασμένη άνοιξη, όπου τα αίτια ήταν πάλι λόγω της κόπωσης.

Για την ώρα έχουν ληφθεί έχουν 20 καταθέσεις ατόμων, οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο του γυμναστηρίου, όταν το παιδί στις 16 Δεκεμβρίου αισθάνθηκε ζάλη και έπεσε στο έδαφος.

Δεν συμμετείχε ο 16χρονος σε παράνομους αγώνες

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει από πουθενά η συμμετοχή του σε παράνομους αγώνες πυγμαχίας, ενώ και ο τελευταίος επίσημος αγώνας του 16χρονου πρωταθλητή ήταν το φθινόπωρο.

Παράλληλα, δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάτι επικίνδυνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης που περιελάβανε κινήσεις ποδιών, χεριών και ελεγχόμενα χτυπήματα σε προπονητικό επίπεδο.

Ο πατέρας του, ο οποίος αποδίδει τον θάνατο σε ατύχημα, λέει ότι του είχε πάρει τα καλύτερα προστατευτικά και γάντια, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον αντίπαλο συναθλητή του.

Τα στοιχεία του ιατροδικαστή θα δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο έμπειρος ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, αλλά εξέτασε και τον μικρό Βασίλη όσο ήταν εν ζωή, συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει αν οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν η κύρια αιτία του θανάτου, ή εάν κάποιο άλλο γεγονός, όπως ένα λιποθυμικό ή καρδιακό επεισόδιο, προηγήθηκε του βαρύτατου τραυματισμού του αθλητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Σωκράτης Τσαντίρης έκανε την αρχική εξέταση όσο το παιδί νοσηλευόταν, αλλά και αυτοψία στον χώρο του γυμναστηρίου, καθώς και τη νεκροψία-νεκροτομή. Ο θάνατος αποδίδεται σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εξαιρετικά ισχυρή.

Εκτός από την έρευνα των Αρχών που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένονται περαιτέρω στοιχεία και από την ιατροδικαστική υπηρεσία, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες πρόκλησης της κάκωσης. Αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά σημαντικά, γιατί θα αποδείξουν εάν ο 16χρονος Βασίλης τραυματίστηκε ενδεχομένως από κάποιο χτύπημα συναθλητή του, ή τραυματίστηκε χάνοντας τις αισθήσεις του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365