Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο συνεργός στη δολοφονία του «Αμερικανού» – Λύνεται το μυστήριο στο έγκλημα

Οι αστυνομικοί συμπληρώνουν το παζλ της υπόθεσης…

Ο ένας από τους δύο που πήραν μέρος στη στυγερή δολοφονία του 47χρονου στην Καλαμάτα βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας. Θέμα χρόνου η σύλληψη του εκτελεστή…


Η νέα αστυνομική επιχείρηση στην Καλαμάτα, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας από τους δύο καταζητούμενους για το στυγερό έγκλημα, με τη μαφιόζικη δολοφονία του 47χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πρόκειται για τον συνοδηγό του αυτοκινήτου που έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή που οδηγούσε ο επονομαζόμενος «Αμερικανός» που τελικά σκοτώθηκε. Εκείνος που βγήκε έξω και άρχισε να γρονθοκοπεί το θύμα μέχρι τη στιγμή που ο συνεργός του έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.


Μετά τη δολοφονία και οι δύο απομακρύνθηκαν από το σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να πάνε μακριά. Άφησαν το όχημα σχετικά κοντά από τον τόπο της εκτέλεσης και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο το έκαναν «φύλλο και φτερό» για να βρουν στοιχεία που θα οδηγούσαν στους δράστες. Κάτι που έγινε, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από χθες Παρασκευή 20 Ιανουαρίου του 2023.


Ο δράστης σύμφωνα με τους αστυνομικούς αναμένεται να συλληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Πρόκειται για έναν Αλβανό, που όπως εκτιμούν δεν έχει καταφέρει να φύγει από την Καλαμάτα. Κρύβεται, με τις Αρχές να έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένα σημεία για να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.


Άγνωστες πτυχές πίσω από το έγκλημα

Το έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της 20ης Ιανουαρίου 2023. Οι δύο δράστες αιφνιδίασαν τον 47χρονο «Αμερικανό» και του έκλεισαν το δρόμο. Του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν με μανία. Αμέσως μετά ο ένας από τους δύο, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.


Ο οδηγός της μηχανής – ο 47χρονος «Αμερικανός» – έπεσε σε μια λίμνη αίματος. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν και το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, ο 47χρονος υπέκυψε στα τραύματα του.


Ποιος όμως ήταν ο 47χρονος «Αμερικανός»; Πρόκειται για παλαιό γνώριμο των Αρχών, με πλούσιο βιογραφικό στην διακίνηση ναρκωτικών. Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν για έναν άντρα με πολλές επαφές στην Αθήνα, που «έσπρωχνε» κοκαϊνη και κανείς δεν μιλάει για αυτόν στην Καλαμάτα, καθώς χαρακτηριζόταν ως «σοβαρός παίκτης» στην περιοχή.


O 47χρονος «Αμερικανός», σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, άνηκε σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και οι επαφές του γινόντουσαν κυρίως μέσω των social media. Πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε καταφέρει να διαφύγει από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή και να πάει στην Αμερική, έχοντας μάλιστα μαζί του πολλά χρήματα.


Πριν από μερικούς μήνες όμως ο 47χρονος επέστρεψε από την Αμερική και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Κυκλοφορούσε στην Καλαμάτα με ένα σκούτερ και -όπως όλα δείχνουν – κάποιοι λογαριασμοί του είχαν μείνει ανοιχτοί…


Οι Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, προσανατολίζονταν από την πρώτη στιγμή σε κάποια πρόσωπα που πιθανότατα είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με το θύμα. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο αναφέρουν ότι πιθανόν δεν πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα και αυτό καθώς η επίθεση εναντίον του έγινε πρωινές ώρες και σε κεντρικό σημείο στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365