Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Σχολεία: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης

Αύριο 9 Ιανουαρίου, οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος, για το πρώτο κουδούνι του 2023, με τα σχολεία να ανοίγουν τις πύλες τους, αύριο 9 Ιανουαρίου.

Αύριο 9 Ιανουαρίου, οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, με ανησυχία να υπάρχει λόγω της έξαρσης της γρίπης το τελευταίο διάστημα. 


Το Υπουργείο Υγείας, με εγκύκλιο, που εξέδωσε, υπέδειξε το πώς θα πρέπει να εξοπλιστούν οι σχολικές μονάδες, για την αποφυγή της εξάπλωσης. 


Συγκεκριμένα, οι σχολικές μονάδες, θα πρέπει να διαθέτουν:


Θερμόμετρα (μη υδραργυρικά, π.χ. ψηφιακά μασχάλης) ή ταινίες θερμομέτρησης

Χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης

Γάντια μιας χρήσης

Πλαστικές σακούλες για την απόρριψη των χρησιμοποιημένων μέσων ατομικής προστασίας και των χαρτομάντιλων ή για τη συλλογή μολυσμένων αντικειμένων, που πρέπει να πλυθούν ή να απολυμανθούν.

Πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης

Μπουκάλια με αλκοολούχο διάλυμα με αντλία έγχυσης και βάση το αλκοολούχο διάλυμα να έχει άδεια ΕΟΦ, περιεκτικότητα αλκοόλης ή μίγματος αλκοολών (αιθανόλη, ισοπροπανόλη ή προπανόλη) με άθροισμα 70% και πιστοποίηση CE

Απολυμαντικά για χώρους και επιφάνειες (π.χ. οικιακή χλωρίνη) και απολυμαντικά για αντικείμενα που εξατμίζονται εύκολα (π.χ. οινόπνευμα)

Σιρόπι και χάπια παρακεταμόλης

Όσον αφορά τα προληπτικά μέτρα, αυτά περιλαμβάνουν κατά τις οδηγίες του Υπουργείου:


Έλεγχο του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τυχόν βλάβες

Μέριμνα ώστε οι νιπτήρες στις τουαλέτες και στο προαύλιο να διαθέτουν πάντα φιάλη με υγρό σαπούνι και χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να απορρίπτονται σε κάδους που θα είναι δίπλα στους νιπτήρες

Μέριμνα ώστε όλοι οι κάδοι απορριμμάτων να διαθέτουν ποδοκίνητο καπάκι και να περιέχουν πλαστική σακούλα μιας χρήσης

Επιμελή και συχνό καθαρισμό των αντικειμένων κοινής χρήσης (πχ. μπάλες, σκυτάλες, πληκτρολόγιο και ποντίκι των ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α.)

Ειδικά για τις εκπαιδευτικές μονάδες που χρησιμοποιούν λεωφορεία μεταφοράς, πρέπει να υπάρχει μέριμνα τόσο για τον επαρκή αερισμό όσο και για την καθαριότητα των οχημάτων πριν και μετά την επιβίβαση των παιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365