Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ανασφάλιστα οχήματα: Βαριές «καμπάνες» από την ΑΑΔΕ, μέχρι και... κατάσχεση

Βαριές καμπάνες
«Βαριές» θα είναι οι καμπάνες για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων καθώς η ΑΑΔΕ θα μπορεί να φτάσει μέχρι και σε... κατασχέσεις.

Πλέον, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να εισπράττει τα πρόστιμα - που μέχρι σήμερα επιβάλει - για τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ σε περίπτωση που το πρόστιμο είναι πάνω από 500 ευρώ, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να κατασχέσει το όχημα.

Πιο αναλυτικά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μπορούσε να επιβάλλει πρόστιμα (από 200 - 250 ευρώ) σε κάθε ανασφάλιστο όχημα. Ωστόσο, λόγω νομοθετικού κενού, δεν μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα αυτά από τους παραβάτες.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, θα επιτρέπεται στην ΑΑΔΕ η επιβολή εισπρακτικών μέτρων για τα πρόστιμα. Εάν δεν καταβάλλονται, θα εντάσσονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας.

Επιπλέον, θα προχωρά σε κατασχέσεις ανασφάλιστων Ι.Χ. οχημάτων για πάνω από 500 ευρώ, εάν τα χρέη δε ρυθμιστούν εγκαίρως.

Όλα αυτά θα γίνουν την ώρα που οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 ανασφάλιστα Ι.Χ. στους δρόμους, δηλαδή το 1 στα 10.

Εάν ανασφάλιστο όχημα από τη Τροχαία, οι παραβάτες έρχονται αντιμέτωποι με τις ανάλογες κυρώσεις: αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες. 
φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο αλλά και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Πλέον, με τη νέα ρύθμιση ξεκινά νέος γύρος διασταυρώσεων.

1 σχόλιο:

  1. Για να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος σήμερα φανταστείτε πόσο πάτο έχει πιάσει!! Πόσο χαμηλά ! Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365