Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Δάνος Μουρατίδης: Ελεύθερος και... παντρεμένος στο εξωτερικό ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου

Ο Μουρατίδης έχει αποφυλακιστεί και ζει παντρεμένος στο εξωτερικό

Ο Δάνος Μουρατίδης «ακούστηκε» πρώτη φορά μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, όπου ο νεαρός (τότε) άνδρας έψαχνε την κοπέλα του Κική Κούσογλου η οποία «είχε εξαφανιστεί».


Η δημοσιογράφος έκανε αρκετές εκπομπές μαζί του και ο Μουρατίδης εμφανιζόταν πιο πικραμένος αλλά και πιο ψυχρός κάτι που έκανε τις αστυνομικές αρχές να τον υποπτευτούν.


Τέσσερις μήνες μετά, ομολόγησε πως εκείνος ήταν που δολοφόνησε την 20χρονη κοπέλα. Σήμερα, ο Μουρατίδης έχει αποφυλακιστεί και ζει παντρεμένος στο εξωτερικό.


Το χρονικό της δολοφονίας


Στις αρχές του 2005 και μετά από 5 χρόνια σχέσης (γνωριζόντουσαν από μικρά παιδιά) ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης και η 20χρονη Κική Κούσογλου αποφασίζουν να χωρίσουν διότι οι τσακωμοί είναι σχεδόν καθημερινοί.


Οι δυο νέοι συνεχίζουν αν βρίσκονται και το βράδυ της 10ης Απριλίου η Κική έχει πάει στο σπίτι του Δάνου. Κουβεντιάζουν για ώρες και ο νεαρός δηλώνει ξανά πως είναι ερωτευμένος μαζί της. Η ώρα περνάει και η 20χρονη κοπέλα αποφασίζει να κοιμηθεί εκεί. Όταν την πήρε ο ύπνος ο 23χρονος έψαξε το κινητό της και βρήκε μήνυμα από άλλο άνδρα, και ξύπνησε με φωνές και βρισιές την κοπέλα. Τσακώθηκαν για ακόμα μια φορά, ωστόσο, εκείνη τη νύχτα την στραγγάλισε.


Όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, προσπάθησε να κρύψει το έγκλημά του, ενώ ,ετέφερε το πτώμα της κοπέλας σε μια ερημική περιοχή στο Φράγμα Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα. όπου με τη βοήθεια ενός ξαδέρφου του, την έθαψε εκεί και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του για να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο. «Ξύπνα! Έκανα ζημιά», είπε στον ξάδερφό του.


Δυο ημέρες αργότερα η μητέρα της Κικής, δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της, όμως μετά από άκαρπες έρευνες της ΕΛΑΣ, η οικογένεια της αποφάσισε να απευθυνθεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, το «Φως στο Τούνελ».


Στην εκπομπή εμφανίζεται και ο Δάνος ο οποίος παραδέχεται πως το βράδυ της εξαφάνισης η Κική ήταν σπίτι του, ωστόσο, όταν εκείνος ξύπνησε, η 20χρονη είχε φύγει και λέει πως της είχε στείλει ένα μήνυμα όταν εκείνη του είχε πει να χωρίσουν και της ευχόταν καλή τύχη στη ζωή της. Μαζί με τους συγγενείς της κοπέλας και αυτός έκανε εκκλήσεις προς όσους γνωρίζουν, ώστε, να βρεθεί η Κική!


«Κατάλαβα, όταν τον είδα απέναντί μου, ότι κάτι έτρεχε. Φαινόταν ότι ήταν ένοχος», είχε δηλώσει μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης η Αγγελική Νικολούλη η οποία σε κάθε εκπομπή πίεζε και περισσότερο τον Δάνο.


Η αστυνομία άρχισε να εστιάζει τις έρευνες της πάνω του, με την απάντηση που έψαχναν όλοι να έρχεται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Όπως προέκυψε, τα κινητά του Δάνου και της Κικής έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία όταν ο 20χρονος της έστειλε το υποτιθέμενο τελευταίο μήνυμα! Τελικά, τέσσερις μήνες μετά, ο Δάνος Μουρατίδης ομολόγησε το έγκλημά του.


«Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ», είχε πει στην ομολογία του ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο»!


Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού. Παράλληλα, δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού. Στον ξάδερφό του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.


Ο Δάνος Μουρατίδης αποφυλακίστηκε το 2021, 16 χρόνια μετά το έγκλημα και ξεκίνησε από το μηδέν τη ζωή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έφυγε από την Ελλάδα και πλέον μένει σε χώρα του εξωτερικού με τη σύζυγό του.






1 σχόλιο:

  1. εδώ νεύρα έχεις και η γυναίκα σου σε χωρίζει...και η άλλη παντρεύτηκε φονιά που βγήκε απ τη φυλακή! Καλή φάση ! Τι να πεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365