Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι εκπρόσωποι των βασιλικών οικογενειών που θα δώσουν το παρών

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών στις 12.00
Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 12:00 θα τελεστεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με συγγενείς και μέλη των βασιλικών οικογενειών να καταφθάνουν στην Αθήνα τις επόμενες ώρες για το τελευταίο αντίο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών στις 12.00 ενώ η σορός του τέως βασιλιά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 06:00 μέχρι τις 10:30.


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην κηδεία θα βρίσκεται σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, ενώ η αδερφή του Σοφία (αλλά και η Ειρήνη) είναι εδώ και πολλές μέρες στην Ελλάδα.


Επίσης αναμένεται και ο Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος και επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ζει στο Αμπού Ντάμπι.


Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής θα φτάσει στην Ελλάδα ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίππε και η σύζυγός του Λετίθια ενώ από σήμερα Σάββατο θα είναι στην Αθήνα οι αδελφές του, Ελένα και Κριστίνα.


Εξάλλου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει εκπροσώπηση της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας καθώς αναμένεται να δώσουν το παρών η πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του βασιλιά Καρόλου και ο πρίγκιπας Εδουάρδος, Δούκας του Κεντ.


Από την πλευρά του, ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία του ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, του οποίου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του. Ο Γουίλιαμ έχει βαπτίσει τον γιό του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Κωνσταντίνο Αλέξιο.


Την πρωτότοκη κόρη του ζευγαριού, Μαρία Ολυμπία, έχει βαφτίσει ο βασιλιάς Κάρολος. Ο γιος του Κωνσταντίνου, Παύλος, ήταν ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Τζορτζ, του παιδιού των Γουίλιαμ και Κέιτ.


Από την κηδεία δεν θα λείψουν οι αδερφές της Άννας Μαρίας. Συγκεκριμένα η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, μαζί με τον γιο της Φρεδερίκο, όπως και η αδελφή τους, πριγκίπισσα Βενεδίκτη.


Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα παραβρεθούν και ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας, με τις σχέσεις των δυο οικογενειών να είναι άριστες, ενώ αναμένεται και η μητέρα του βασιλιά της Ολλανδίας, Βεατρίκη.


Την Κυριακή θα φθάσει στην Αθήνα και ο μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, που είναι ξάδελφος του τέως Βασιλιά. Το παρών θα δώσουν μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας και της Νορβηγίας.


Οι πολιτικοί που θα δώσουν το «παρών»


Η κηδεία του έκπτωτου μονάρχη, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, με τις προετοιμασίες για το γεγονός, να εντείνονται. 


Μια απόφαση, που θα πρέπει να πάρουν αρκετοί βουλευτές, λίγο πριν τις εκλογές, είναι κατά πόσο θα παρευρεθούν ή μη στο «ύστατο χαίρε» του τελευταίου βασιλιά.


Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες, την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όπως αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το παρών θα δώσει κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος. 


Όσον αφορά τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σίγουρο «ναι» έχουν πει ο Μίλτος Χρυσομάλλης και o Δημήτρης Βαρτζόπουλος.


Εκεί, κατά τα λεγόμενά του, θα βρίσκεται και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αλλά και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία κι είχε βαφτίσει ο τέως μονάρχης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, στη κηδεία θα παραστεί και ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. 


Τα ερωτηματικά 


Ερωτηματικό παραμένει ακόμη η παρουσία του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και του Απόστολου Τζιτζικώστα.


Σίγουρα «όχι» 


Σίγουρο «όχι» είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος, τόνισε, μιλώντας στο MEGA, πως δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί, λόγω υποχρεώσεων, αν και θα ήθελε. 


«Από την Κυριακή το απόγευμα θα βρίσκομαι στο Κουβέιτ, αλλά αν ήμουν εδώ θα πήγαινα στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου». Θα τον εκπροσωπήσει, όμως, όπως ανέφερε, η γυναίκα του, Ευγενία Μανωλίδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365