Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: “Κλειδώνει” η απόφαση της κυβέρνησης – Πόσο θα είναι το μπόνους

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται συνεχώς όλα τα δεδομένα
Στην περαιτέρω ενίσχυση των εισοδημάτων των νοικοκυριών στοχεύει η κυβέρνηση την ώρα που το κύμα της ακρίβειας εξακολουθεί να πλήττει τους πολίτες. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται συνεχώς όλα τα δεδομένα και μέσα σε όσα εξετάζει είναι ένα έκτακτο επίδομα για το Πάσχα.


Σε αυτό ακριβώς το θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας ότι αποτελεί επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει το μέτρο ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για τελικές αποφάσεις


«Εμείς εξαντλούμε πάντοτε τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά, σοβαρά, να πάρει την επενδυτική βαθμίδα και να μην τα τινάξουμε στον αέρα, δεν είμαστε του δώστε τα όλα, βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτει πως «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε. Αλλά είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα για αυτό. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα » .


«Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο εν αυριανή. Επομένως οποιεσδήποτε τέτοιες κινήσεις μπορεί να παρεξηγηθούν. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση αυτή στο μέτρο των δυνατοτήτων της έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις και το 2020 και το 2021 και το 2022 », κατέληξε.


Έκτακτό επίδομα Πάσχα: «Κλειδώνει» η απόφαση της κυβέρνησης για δώρο 250 – 300 ευρώ

Την ίδια ώρα όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει τους πολίτες με κάθε δυνατό τρόπο όσο εξελίσσεται το κύμα της ακρίβειας.


Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο να εξετάσει το ενδεχόμενο το έκτακτο επίδομα Πάσχα, να δοθεί με την επιταγή ακρίβειας που δόθηκε τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το «δώρο Πάσχα» θα είναι ύψους 250 – 300 ευρώ, μιας εξαιρετικά σημαντική «ανάσα» ειδικά για τους ευάλωτους.


Τα κριτήρια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, ωστόσο, η κυβέρνηση αναμένεται να κινηθεί όπως ακριβώς και τα Χριστούγεννα, δηλαδή, εκτός από τους ευάλωτους συνταξιούχους, να λάβουν το «δώρο Πάσχα» οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού.


Με την προεκλογική περίοδο να είναι στην κορύφωσή της πριν από το Πάσχα, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι αν καταφέρουν να δώσουν ακόμα μία βοήθεια προς τους ευάλωτους, θα είναι ένα σημαντικό κίνητρο που θα οδηγήσει, τουλάχιστον τους αναποφάσιστους, να βάλουν στο φάκελο το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365