Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Βέροια: Πέθανε ο ήρωας των οχυρών Ρούπελ Ιωάννης Κοζαρτζής

Ο Ιωάννης Κοζαρτζής είχε τιμηθεί για την ηρωική του δράση
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 105 ετών άφησε στη Βέροια ο ήρωας των οχυρών Ρούπελ, Ιωάννης Κοζαρτζής.


Ο εκλιπών ήταν, όπως αναφέρει το veriotis.gr, συμπολεμιστής του λοχία Δημήτρη Ίτσιου στο πολυβολείο Π8, όπου δόθηκε ιστορική μάχη. Ήταν 6 Απριλίου του 1941 όταν ο Ίτσιος με πέντε μόλις άνδρες, μεταξύ των οποίων ο Ιωάννης Κοζαρτζής, αντιστάθηκαν στην επέλαση των Γερμανών μέχρις εξαντλήσεως των πυρομαχικών τους.


Ο Ιωάννης Κοζαρτζής είχε τιμηθεί για την ηρωική του δράση μεταξύ άλλων από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και πρόσφατα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας. Η κοινότητα Γεωργιανών Βέροιας όπου ζούσε, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Σήμερα η τοπική κοινωνία του χωριού μας, αλλά και όλη η Ελλάδα αποχαιρετά τον Ιωάννη Κοζαρτζή. Αείμνηστε Ήρωα κ. Γιάννη, ο σεβασμός, η βαθιά εκτίμηση για τη θυσία σου και η αγάπη όλων μας θα σε συνοδεύουν για πάντα.


Η πρότασή του Κοινοτικού Συμβουλίου Γεωργιανών προς τον δήμο Βέροιας σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες σου, θα είναι να δώσει το όνομα σου σε δημοτική οδό της Βέροιας. Δόξα και τιμή. Ας είναι αιωνία η μνήμη σου»


1 σχόλιο:

  1. Καλο παράδεισο να εχει κουράγιο να δίνει ο Θεός στην οικογένεια του και στους φίλους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365