Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Oι επικρατέστερες ημερομηνίες για τις διπλές κάλπες

Τα δύο σενάρια για τις κάλπες

Σύσκεψη - με φόντο τις εκλογές - και με διευρυμένη σύνθεση έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.


Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στην αυριανή σύσκεψη - υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - θα συμμετέχουν και κομματικά στελέχη τα οποία «τρέχουν» πυρετωδώς τις διεργασίες για τις επερχόμενες εκλογές.


Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη θα τεθεί στο τραπέζι το κυβερνητικό έργο των επόμενων μηνών, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει το επόμενο δίμηνο να «φλερει» τουλάχιστον 30 νομοσχέδια όλων των υπουργείων που αφορούν σημαντικά ζητήματα.


Η συζήτηση θα επεκταθεί, παράλληλα, στην καλύτερη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού ενόψει εκλογών.


Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα σενάρια των τελευταίων ημερών, οι εκλογές δε θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο τρίμηνου του έτους.


Τα δύο σενάρια για τις κάλπες


Πιθανότερη ημερομηνία κρίνεται η 9η Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων). Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα δεύτερη κάλπη θα στηθεί στις 21 Μαΐου.


Σύμφωνα με το 2ο σενάριο αν η πρώτη εκλογική αναμέτρηση γίνει στις 2 Απριλίου, η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου.


Δεν αποκλείεται, ωστόσο, οι κάλπες να στηθούν μετά το Πάσχα προς τα τέλη Απριλίου (Κυριακή του Θωμά), γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα με την ημερομηνία των Πανελλαδικών.


Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις δύο κάλπες μεσολαβεί συνήθως ένα διάστημα, στο οποίο η πρόεδρος της Δημοκρατίας - εφόσον δεν υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης - δίνει τις διερευνητικές εντολές, καλεί όλους τους αρχηγούς κι εφόσον δεν τελεσφορήσει καμία από αυτές τις απόπειρες, κατόπιν καλεί τον πρόεδρο του Συμβουλείου Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να δώσει εντολή υπηρεσιακής κυβέρνησης για να προχωρήσουν οι δεύτερες εκλογές.


Συνεπώς χρειάζονται περίπου 41 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365