Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

«QatarGate»: Στη φυλακή η Εύα Καϊλή - Δε θα ασκήσει έφεση ο Δημητρακόπουλος, «Ζει σκηνές από το εξπρές του Μεσονυκτίου»

Η απόφαση έγινε γνωστή με ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών

Στη φυλακή θα παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του «Qatar Gate» όπως αποφάσισαν σήμερα οι Αρχές του Βελγίου.

Η Εύα Καϊλή ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι, επιμένοντας πως είναι αθώα και δεν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο του Qatar Gate.


Η απόφαση έγινε γνωστή με ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών.


Ειδικότερα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.


Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών».



Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποστηρίξει εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση υπό περιοριστικούς όρους με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.


«Ζει σκηνές βγαλμένες από το εξπρές του Μεσονυκτίου»

Οι δύο δικηγόροι της Καϊλή δήλωσαν ότι η τοποθέτησή της στην απομόνωση βασίστηκε απλώς στο καπρίτσιο των Βέλγων εισαγγελέων.


Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, κρατήθηκε από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου σε απομόνωση, όπου δεν της επιτρεπόταν να έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων της.


Κατά τη διάρκεια αυτής της απομόνωσης, κρατήθηκε σε ένα δωμάτιο της φυλακής "στο κρύο και της αρνήθηκαν μια δεύτερη κουβέρτα", δήλωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.


Πρόσθεσε ότι το φως στο κελί της ήταν συνεχώς αναμμένο, εμποδίζοντάς την να κοιμηθεί, και ότι δεν της επιτρεπόταν να κάνει μπάνιο παρά την έμμηνο ρύση.


"Αυτό είναι βασανιστήριο. Αυτό είναι ο Μεσαίωνας", είπε, διαβάζοντας ένα σημείωμα μπροστά σε ένα κατάμεστο σώμα Τύπου έξω από την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο των Βρυξελλών.


«Δε θα ασκήσουμε έφεση»

“Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση.


Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας.

4 σχόλια:

  1. Αυτές είναι οι κανονικές συνθήκες. Κύριε Δημητρακόπουλε εσείς πόσο αμοίβεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε στην δικαιοσύνη του Βελγίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το θέμα είναι ο κόσμος να πάρει το μάθημα του από τέτοια περιστατικά.Να τα σκεφτεί περισσότερο και να μην τα ξεχάσει εύκολα.
    1.Μια νέα κοπέλα, άρα όχι όπως λέγαμε οι παλιοί είναι χειρότεροι.Δυστυχώς βλέπουμε κρούσματα από νέους πολιτικούς που ΔΕΝ φέρνουν το καλύτερο τελικά.
    2.Οι πολιτικές θέσεις και απόψεις της: η Κυρία Καϊλή για όσους δεν ήξεραν ήταν από μια δεξιά οικογένεια που στεναχωριόταν γιατί η κόρη τους έμπλεξε με το ΠΑΣΟΚ !!!
    Δεύτερο συμπέρασμα:μην μπερδευόμαστε για κάποιους τι πραγματικά έχουν στη ψυχή τους επειδή βρίσκονται σε κάποιο πολιτικό κόμμα.Κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευλογημένε Βελγε εισαγγελέα ελα στην Ελλάδα και έχουμε πολλούς ίδιους για να βαλεις μεσα..... Σε μας εδω δεν τιμωρείται κανείς, εδω σκοτώνεις και σε 2 χρονια είσαι εξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365