Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Δημοσκόπηση RASS: Στο 14% το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στο 6,1% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Πιο αναλυτικά
Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS, την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ξεπερνάει το 14%.

Πιο αναλυτικά, η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 6,1, την Ελληνική λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%.


Σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ανέβει σε αυτά τα επίπεδα, τότε θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στη διάρκεια των διερευνητικών, μετά την 1η εκλογική αναμέτρηση.


Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, τόσο η Ελληνική Λύση του Βελόπουλο όσο και το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστά οριακά πάνω από το 3%.


Από εκεί και πέρα, στους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα, καθώς στην «καταλληλότητα» για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.


Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 36% της πρόθεσης της ψήφου στην ερώτηση «ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τη χώρα» με το ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει μόλις 16,6%, ενώ στην ερώτηση «ποιο κόμμα σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια», το 34,3% ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 14,3%.


Η μεγαλύτερη διαφορά εμφανίζεται στην ερώτηση «ποιο κόμμα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα» με τη Νέα Δημοκρατία να αγγίζει το 48,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 12,8%.


Όσον αφορά το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου Ελλάδας - Τουρκίας, το 55% απαντά ότι εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τέλος, το 78,6% πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη στις επόμενες εκλογές.


Τέλος, το 47,7% δηλώνει πως η οικονομική κατάστασή του είναι μέτρια (φτάνει μόνο για τα αναγκαία) ενώ το 15,5% αναφέρει πως η οικονομική του κατάσταση είναι κακή, την ώρα που το 29,7% απάντησε πως έχουν καλή οικονομική κατάσταση, με το 5,9% να απαντά πολύ καλή.


Για το καλάθι του νοικοκυριού, σχεδόν το 70% των ερωτώμενων απάντησε πως δεν έχει αποδώσει.

2 σχόλια:

  1. Το Πασοκ δεν είναι σίγουρα στη Βουλή.Πρέπει όλοι όσοι διορίστηκαν σε ΟΑΕΔ,Δήμους ,Εποπ, κάτι μόνιμοι σε παλιές νομαρχίες,φύλακες ,συνοριοφύλακες ,δεσμοφύλακες κάτι παλιές υποχρεώσεις διορισμοί κλπ όλοι να βοηθήσουν για να μπει στο κόμμα.
    Αν περιμένεις σήμερα απο τη νεολαία χαίρι δεν έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος δημοσκόπηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει 17,63% με την αρχηγαρα Ανδρουλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365