Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Ο πατέρας Αντώνιος αγόρασε τρεις πετρόκτιστες βίλες στα Ιωάννινα με 100.000 ευρώ σε σακούλες

Τα τρία σπίτια από πέτρα βρίσκονται σε μία έκταση 10 στρεμμάτων
Περισσότερες από 10 μεγάλες δαπάνες της τελευταίας πενταετίας, που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ, έχουν γίνει σε διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», σύμφωνα με έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα αποτελέσματα της έρευνας που άρχισε μετά τις καταγγελίες σε βάρος της ΜΚΟ και του ιδρυτή της, πατέρα Αντωνίου θα διαβιβαστούν σε λίγες ημέρες στους οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου εκείνοι να κρίνουν αν στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα αδικήματα, για τα οποία μπορεί να ασκηθούν διώξεις, όπως επίσης να δώσουν παραγγελίες για περαιτέρω προανακριτικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις πετρόκτιστες βίλες στα Ιωάννινα φαίνεται πως αποτελούν εξόφθαλμη περίπτωση ξεπλύματος, υπεξαίρεσης, απιστίας και φοροδιαφυγής. Η αγορά και η ανακατασκευή τους με μετρητά, η κτήση των οποίων δεν δικαιολογείται από καμία πηγή προέλευσης, αποτελεί σοβαρό στοιχείο διάπραξης πολλών αδικημάτων.

Τα τρία σπίτια από πέτρα βρίσκονται σε μία έκταση 10 στρεμμάτων με πλούσια βλάστηση, κήπους και μποστάνια. Αγοράστηκαν από τον πατέρα Αντώνιο το 2015 έναντι 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους, χρειάστηκαν άλλα 250.000 ευρώ για την ανοικοδόμηση. Όλα αυτά έγιναν την περίοδο των capital controls. Ο ιδιοκτήτης της έκτασης και των ακινήτων έλαβε τα χρήματα σε μετρητά μέσα σε σακούλες, κάτι που του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Παρότι, οι αρχικές διαπραγματεύσεις γίνονταν ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και την «Κιβωτό του Κόσμου» για την κατασκευή χώρου φιλοξενίας παιδιών, τελικά το συμβόλαιο αγοραπωλησίας υπογράφηκε από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Σε αυτά τα ακίνητα, ο πατέρας Αντώνιος περνούσε πολύ χρόνο όταν επισκεπτόταν τα Ιωάννινα μαζί με ένα «πρωτοπαλίκαρο» του. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια, δεν είχε κάνει ούτε μία ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Στον λογαριασμό εντοπίστηκαν 120.000 ευρώ και είχε μείνει ανέπαφος από το 2014.

Σε άλλους λογαριασμούς με δικαιούχους τον ίδιο και την πρεσβυτέρα, αλλά και της «Κιβωτού του Κόσμου», έχουν καταγραφεί περίπου 2.500 κινήσεις, ενώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Πηγή: «Ελεύθερος Τύπος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365