Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 16.000 οι νεκροί

Σοκάρουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Ο απολογισμός των θυμάτων των σεισμών σε Τουρκία και Συρία ξεπέρασε τους 16.000 νεκρούς, σύμφωνα με νέα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές των δύο χωρών, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια, εν μέσω ψύχους.


Στην Τουρκία έχουν χάσει τη ζωή τους 12.873 άνθρωποι, ενώ στη Συρία άλλοι 3.162, σύμφωνα με τις αρχές και ιατρικές πηγές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 16.035.


Ήδη είμαστε 3 μέρες μετά τους σεισμούς των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ, και πλέον ώρα με την ώρα λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες, αφού οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες.


Ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν εκτιμά πως κάτω από τα ερείπια βρίσκονται περίπου184.000 εγκλωβισμένοι. 



Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει συντονισμό της ΕΕ προκειμένου να βοηθηθεί και η Τουρκία αλλά και η Συρία.


Την ίδια ώρα σοκάρουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως το ότι το πάρκινγκ του νοσοκομείου της Αντιόχειας έχει γεμίσει από εκατοντάδες πτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365