Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Δεσμεύεται όλη η περιουσία του Νίκου Κοκλώνη – Χρωστάει 20 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

Η απάντηση του Νίκου Κοκλώνη
Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων, του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού Νίκου Κοκλώνη προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του documento.gr, προέκυψαν οφειλές του Νίκου Κοκλώνη προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει πως ελέγχεται για εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαβιβάζεται στην Οικονομική Εισαγγελία, από την Αρχή, πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο καταγράφονται τα αποτελέσματα της εξονυχιστικής έρευνας αλλά και η ενδεχόμενη διάπραξη παράνομων πράξεων που οδήγησε στο «μπλόκο» της περιουσίας του παραγωγού καθώς φέρεται να εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο. Η αρμόδια Αρχή φέρεται να διαπίστωσε ενδεχόμενη διάπραξη για βαρύτατα αδικήματα , μεταξύ των οποίων, απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και εγκληματική οργάνωση.

Εκτός από τον Νίκο Κοκλώνη φέρονται να ελέγχονται και άλλα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται ως συνεργάτες του αλλά και εκπρόσωποι «εταιρειών- φαντάσματα» που φέρεται να είχε συστήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η απάντηση του Νίκου Κοκλώνη 

Σε ανάρτηση του στο Instagram ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός, Νίκος Κοκλώνης, απαντά σε δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε υπόθεση που ερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. 


Αναλυτικά η ανάρτηση του:


«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:


Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.
Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμενα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό
Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.
Αποτελεί πάγια αρχή των εταιριών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα ή τις εταιρίες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζόμενους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

2 σχόλια:

  1. αυτόν που τον γλοιώδη τύπο τον παρακολουθούν χιλιάδες Έλληνες, μετά μην απορούμε πως καταντήσαμε σε αυτό το χάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκπόρνευση και εκπουστευση που έλεγε και ο ο αείμνηστος καθηγητής

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365