Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Νέο “θαύμα” από την ΕΜΑΚ: Απεγκλώβισε 20χρονη μετά από πέντε ώρες προσπάθειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Σε ακόμη μια γιγαντιαία μάχη με τον χρόνο επιδόθηκαν οι διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ στο Χατάι, μια από τις πιο πολύπαθες επαρχίες της Τουρκίας, όπου επί ώρες πάσχιζαν να απεγκλωβίσουν 20χρονη κάτω από τα συντρίμμια και τελικά τα κατάφεραν.


Οι διασώστες έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να απεγκλωβίσουν την 20χρονη, η οποία βρισκόταν κάτω από τα χαλάσματα για περισσότερες από 48 ώρες. Παρείχαν στη νεαρή γυναίκα οξυγόνο και ό,τι άλλο χρειαζόταν, ενώ ταυτόχρονα της έδιναν κουράγιο.


Η 20χρονη Αϊρίν ζήτησε νωρίτερα από τους διασώστες να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού της, προκειμένου να την απεγκλωβίσουν.


Οι Έλληνες πυροσβέστες άκουσαν τη φωνή της και ρίχτηκαν στον αγώνα για να φτάσουν κοντά της, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο σημείο που είναι παγιδευμένη.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αϊρίν βρισκόταν σε βάθος 10 με 15 μέτρα.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, δήλωσε νωρίτερα τα εξής: «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία πολύ μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση. Ο διασώστης της ΕΜΑΚ που είναι μπροστά κρατάει το χέρι της 20χρονης Αϊρίν».


«Η κοπέλα δεν αφήνει, πραγματικά έχει γαντζωθεί πάνω στον διασώστη, ένα δοκάρι της έχει φρακάρει το πόδι της. Θα βγει ζωντανή, προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το πόδι της. Νομίζω ότι θα είναι η 5η διασωθείσα που θα καταγράψει αυτή την επιτυχία η ελληνική αποστολή. Σας μεταφέρω μόνο μία εικόνα, που μου μετέφερε ο πρώτος διασώστης μπροστά. Είχε έναν μετασεισμό και έπρεπε να βγουν τα παιδιά έξω» είχε συμπληρώσει ο κ. Αρτοποιός.


«Προσπαθεί με νοήματα να έχει μια επαφή με τον διασώστη μας. Έχει γαντζωθεί πάνω στο χέρι του και προσπαθεί με κάθε τρόπο ο διασώστης να της δώσει κουράγιο που χρειάζεται, την ψυχολογική υποστήριξη. Η γυναίκα αυτή είναι ταλαιπωρημένη. Μας είπε μόνο πώς τη λένε, γιατί δεν ξέρει αγγλικά. Νομίζω ότι θα είναι η επόμενη διασωθείσα την οποία περιμένουμε από ώρα σε ώρα να βγει έξω» είχε δηλώσει επίσης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365