Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα «απορρόφησης» ανέργων με επιχορήγηση 8.556 ευρώ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
«Τρέχει» νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για την ένταξη 3.000 πρώην μακροχρόνια ανέργων 56+ ετών στον ιδιωτικό τομέα με επιχορήγηση 8.556 ευρώ.

Χθες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ένταξη στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών».


Στόχος της δράσης είναι να στηρίξει τη μετάβαση όσων εργάστηκαν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στον Δημόσιο τομέα μέσω του σχετικού προγράμματος της ΔΥΠΑ σε θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.


Το «πρόγραμμα-γέφυρα» στον ιδιωτικό τομέα επιχορηγεί την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το πρώτο 12μηνο του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55- 67 ετών.


Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και η επιχορήγηση 715 ευρώ μηνιαία για κάθε πρόσληψη. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 25.755.000 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της ΔΥΠΑ.


Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν αίτηση μέσω του gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon


Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365