Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας και τα σπίτια του πατέρα Αντωνίου που αγοράστηκαν με «μαύρες σακούλες»

Ο πατήρ Αντώνιος δίνει την δική του εκδοχή για τις καταγγελίες και αρνείται τα πάντα

Η υπόθεση με την Κιβωτού του Κόσμου δεν έχει τελειώσει και συνεχίζει να απασχολεί φυσικά τις αρχές αλλά και την επικαιρότητα. Ο πατήρ Αντώνιος δίνει την δική του εκδοχή για τις καταγγελίες και αρνείται τα πάντα.


Το πόρισμα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας που αναμένεται να αποσταλεί στους οικονομικούς εισαγγελείς στα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή σε λίγες μέρες, είναι «κόλαφος» για τους υπεύθυνους της οργάνωσης.


Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δαπάνες που υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ έχουν ενδείξεις «αόρατων» προμηθειών, αγορών, κατασκευών και εργασιών.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, δόθηκαν χρήματα με άγνωστη πηγή προέλευσης για ενέργειες που είτε δεν έγιναν είτε δεν τελείωσαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πετρόχτιστος… παράδεισος του πατέρα Αντωνίου, τα παραδοσιακά σπίτια δηλαδή, κοντά στη μαγευτική λίμνη των Ιωαννίνων που αγοράστηκαν το 2015 – εν μέσω capital controls- με σακούλες που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά, όπως τονίζει το δημοσίευμα.


Για την ανοικοδόμηση και την ανακατασκευή των κτισμάτων φέρεται να δόθηκαν ακόμη 250.000 ευρώ, επίσης σε σακούλες σκουπιδιών με μετρητά.


Πρόκειται δηλαδή για δαπάνη περίπου 400.000 ευρώ, που σύμφωνα με την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, δεν έχουν εκταμιευθεί από κανέναν τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, μελών του διοικητικού συμβουλίου ή της ΜΚΟ και δεν δικαιολογείται από οποιαδήποτε άλλη πηγή ή προέλευση χρημάτων.


Συνολικά περισσότερες από 10 μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, οικονομικού τιμήματος που ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ, έχουν γίνει σε διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα.


Για τις περισσότερες από τις μισές υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χρήματα δόθηκαν, αλλά οι αγορές, οι κατασκευές ή εργασίες είτε δεν έχουν γίνει είτε δεν ολοκληρώθηκαν.


Οι δαπάνες που έγιναν χωρίς να γίνουν αυτά για τα οποία προορίστηκαν, η αγορά και ανακατασκευή του σπιτιού στα Ιωάννινα με μετρητά σε σακούλες σκουπιδιών, τα αδικαιολόγητα 350.000 ευρώ στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας στον Κολωνό στοιχειοθετούν, σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365