Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Υπόθεση Κοκλώνη: Τα ύποπτα εμβάσματα που κινητοποίησαν τις αρχές

Εχει εισπράξει επιστροφή ΦΠΑ, τον οποίο όμως δεν κατέβαλε στο κράτος, ως όφειλε

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης, σε πόρισμα που συνέταξε εις βάρος του η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.


Το 75σέλιδο πόρισμα έχει εδώ και τρία εικοσιτετράωρα υποβληθεί στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, με τον επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπο Βουρλιώτη να εισηγείται, κατά πληροφορίες, στον εισαγγελέα την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και τηλεοπτικού παραγωγού για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει συστήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να διατηρούσε υπό τον έλεγχό του 13-15 εταιρείες, αρκετές από τις οποίες φέρονται να ήταν «φαντάσματα». Μέσω αυτών φέρεται να έχει εισπράξει επιστροφή ΦΠΑ, τον οποίο όμως δεν κατέβαλε στο κράτος, ως όφειλε.


Έχουν επίσης βρεθεί εικονικά τιμολόγια, με τη ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου να υπολογίζεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος στα 22 εκατομμύρια ευρώ.


Πλην του γνωστού παρουσιαστή, η Αρχή αποδίδει κεντρικό ρόλο σε μια δικηγόρο και κυρίως σε έναν αλλοδαπό συνεργάτη του επιχειρηματία, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος τυγχάνει υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο συγκεκριμένος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος σε αρκετές από τις εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού.


Η έρευνα ξεκίνησε όταν ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των τραπεζών.


Η Αρχή φέρεται ακόμη να έχει εντοπίσει ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς τραπεζικά καταστήματα της χώρας.


Όπως μάλιστα πληροφορείται η «Κ», οι συγκεκριμένες χρηματοροές ήταν αυτές που ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των τραπεζών, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν την Αρχή. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλιστα αναφέρουν ότι τα εν λόγω εμβάσματα συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.


Συνεπεία των παραπάνω, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τόσο του επιχειρηματία όσο και ακόμη έξι συνεργατών του, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του επιχειρηματία, ο τηλεοπτικός παραγωγός είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής σε επενδυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.


Το έργο ήταν προϋπολογισμού 9,9 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούσε παραγωγή τηλεοπτικού προϊόντος και θα χρηματοδοτείτο με 2,5 εκατομμύρια ευρώ μετά την ολοκλήρωσή του. Η αίτηση είχε γίνει δεκτή, ωστόσο τα χρήματα δεν εκταμιεύτηκαν. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης όπου αναφέρεται ότι «δεν έχει καμία εμπλοκή στην παρούσα υπόθεση».


Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κοκλώνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις του έχουν ελεγχθεί χωρίς να του καταλογιστεί ποτέ κάτι παράνομο. Εξέφρασε την πρόθεσή του να διευκολύνει τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους και απείλησε ότι θα προβεί σε «νόμιμες ενέργειες» εναντίον όσων δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις.


Πηγή: Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Είσαι κοκλώνης δεν πληρώνεις τίποτα , είσαι φουκαράς αγρότης κτηνοτρόφος σου τα παίρνουν χοντρά, Ελλάδα η χώρα που οι απατεώνες ζούνε και βασιλεύουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365