Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Πινακίδες αυτοκινήτων: Πότε θα αλλάξουν – Ποια θα είναι τα νέα χαρακτηριστικά τους

Η πλειοψηφία των χωρών μελών έχει καθιερώσει τις άσπρες πινακίδες

Οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που ταξινομούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν την ίδια μορφή εδώ και λίγα χρόνια. Η πλειοψηφία των χωρών μελών έχει καθιερώσει τις άσπρες πινακίδες, με μία μπλε λωρίδα που περιλαμβάνει την σημαία της Ε.Ε. και τα «διακριτικά» γράμματα της χώρας.


Στην περίπτωση της χώρας μας αυτά είναι τα GR.


Οι πινακίδες όλων των αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποκτήσουν νέα χαρακτηριστικά που θα διαφοροποιούν ελαφρώς τη μορφή τους από το επόμενο φθινόπωρο.


Όπως είναι γνωστό, η πλειοψηφία των κρατών – μελών της Ένωσης έχει καθιερώσει τις άσπρες πινακίδες με μία μπλε λωρίδα που περιλαμβάνει την σημαία της ΕΕ και τα «διακριτικά» γράμματα της χώρας.


Για αυτόν τον λόγο, χώρες όπως η Λιθουανία θα προχωρήσουν σε μία προσθήκη που θα τις διαφοροποιήσει ελαφρώς και θα τις κάνει πιο κατανοητές. Σύμφωνα μάλιστα και με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, οι κάτοικοι της χώρας είναι που «ένιωσαν την επιθυμία» να ξεχωρίσουν περισσότερο εν κινήσει.


Για παράδειγμα, πολλοί Λιθουανοί θα έφτιαχναν εξατομικευμένες πινακίδες με συντομογραφίες που αναφέρονται στη χώρα ως «LIT» και όχι «LT», προκειμένου να ξεχωρίζουν από τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων των γειτονικών χωρών.


Έτσι λοιπόν, με οδηγό το παράδειγμα που έχει δώσει η Γερμανία με τα διακριτικά σήματα των πόλεων ανάμεσα στα γράμματα, η Λιθουανία θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο να τοποθετεί το κόκκινο ενθόσημο της χώρας, ανάμεσα στην κάθετη μπλε λωρίδα και τον αριθμό.


Η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση των Λιθουανών δεν αλλάζει κάτι στις υπάρχουσες πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων της χώρας και οι ιδιοκτήτες αυτών δεν είναι υποχρεωμένοι σε αλλαγή.


Όπως φαίνεται όμως, ορισμένες χώρες δεν είναι ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα και θα προχωρήσουν σε μικρές αλλαγές για να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί και στη χώρα μας, κυρίως όμως για αισθητικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365