Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Χτύπησες γάτα ή σκύλο με το αυτοκίνητο; Αυτό είναι το πρόστιμο που σε περιμένει

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνει ο οδηγός

Υψηλό πρόστιμο προβλέπεται για τους οδηγούς που εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα με ζώο και απομακρύνονται.

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνει ο οδηγός αναγράφονται στον Νόμο 4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις».


Ειδικότερα, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 24 «σε περίπτωση τραυματισμού ζώου σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο δήμο ή την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου δήμου».


Σε αντίθετη περίπτωση η εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου μετά από τροχαίο ατύχημα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.


1 σχόλιο:

  1. Εγώ βάζω το εξής ερώτημα κι αν ο οδηγός να έχει τραυματιστεί σοβαρά ή έγινε κομμάτια το αυτοκίνητο του ή κάποια μεγάλη ζημιά ποιός θα το δεί αυτό, όταν κάποιοι άνθρωποι που δήθεν αγαπούν τα ζώα τα έχουν ξεχάσει ή όταν γεννούν τα πετούν όπου νάνε, λοιπόν θα πρέπει ο δήμος μαζί με φιλοζωικές οργανώσεις να τα δούνε αυτά σοβαρά γιατί έχουν την ευθύνη επειδή χρηματοδοτούνται είναι υποχρεωμένοι να τα βρίσκουν στέγη φαγητό καί νά κάνουν στειρώσεις και τελειώνω πρόστιμα σε όσους κατόχους σκύλων ή γατιων δεν τηρούν τα απετουμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365