Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Η φώτο του Αντίνοου Αλμπάνη μέσα από το νοσοκομείο

Ξέρω ο πόνος αυτός δε μοιράζεται, αλλά μακάρι να μπορούσα να σηκώσω λίγο από τον καθένα
Η σημερινή ημέρα έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου και με αφορμή αυτό, ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης που έχει μιλήσει ανοιχτά για τη δική του μάχη με αυτή την ασθένεια, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Με μια φωτογραφία που είχε τραβήξει όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο, ο Αντίνοος Αλμπάνης έστειλε το δικό του δυνατό μήνυμα προς όλους εκείνους που έχουν καρκίνο και δίνουν την δική τους μάχη.


«Ο εγκέφαλος μας έχει έναν μηχανισμό με τον οποίο η μνήμη μειώνει σταδιακά, αλλοιώνει και ξεθωριάζει στο χρόνο, τις αναμνήσεις των άσχημων εμπειριών. Μας βοηθάει έτσι να αμβλύνουμε τη συναισθηματική επιρροή που έχουν τα αρνητικά και άσχημα συμβάντακαι να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.


Αυτή όμως η μέρα υπάρχει σήμερα για να μας θυμίζει πως κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε γιατί ο καρκίνος είναι εδώ και μέχρι να γίνει για όλους μια χρόνια νόσος και όχι μια καταδίκη οφείλουμε να τον κοιτάζουμε στα μάτια.


Η σκέψη μου, η καρδιά μου, η ψυχή μου είναι με κάθε μωρό, κάθε παιδί, κάθε ενήλικα, κάθε γιαγιά και παππού, που βρίσκονται στο θάλαμο, που νιώθουν τις φλέβες τους να παγώνουν, που κοιτάζουν την κουρτίνα στο διαχωριστικό, που φοβούνται, απελπίζονται και πονάνε μόνοι.


Ξέρω ο πόνος αυτός δε μοιράζεται, αλλά μακάρι να μπορούσα να σηκώσω λίγο από τον καθένα. Όλα θα πάνε καλά, όλα θα πάνε καλά» έγραψε ο Αντίνοος Αλμπάνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365