Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη – Πεντακομματική η νέα Βουλή

Η νέα Βουλή θα είναι πεντακομματική
Σημαντικά στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσκόπηση Marc για για την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.


Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται για πρώτη φορά η πρόθεση ψήφου των πολιτών και στις δύο κάλπες που πιθανόν θα στηθούν στις επερχόμενες εκλογές.


Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να αποσπά ήδη από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, εφάμιλλο με τη διαφορά (8,35%) που τη χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.


Μάλιστα, το δημοσκοπικό προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος που στην αναγωγή επί των εγκύρων στην πρώτη αναμέτρηση καταγράφεται στις 7,7 ποσοστιαίες μονάδες, σε περίπτωση δεύτερης κάλπης, εξαιτίας αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος και με την ενισχυμένη αυτή τη φορά αναλογική, «ανεβαίνει» στις εννέα μονάδες.


Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τελική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να φτάσει και σε διψήφιο ποσοστό, υπέρ της «γαλάζιας» παράταξης.


Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης της Marc, η νέα Βουλή θα είναι πεντακομματική, εκτός μένει το ΜέΡΑ25, ενώ 10% των ερωτηθέντων εμφανίζονται ως αναποφάσιστοι.

3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΉΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ...ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ 14 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ 2 ΚΑΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε τους άχρηστους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ! Να μη μπορούν οι ανίκανοι να πληρώσουν κι αυτοί έναν δημοσκόπο! Έστω έναν για να τους κάνει μια καλή δημοσκόπηση. Μόνο από τον Κουλη πληρωνονται οι αφιλοτιμοι.

      Διαγραφή
  2. Μητσοτάκης και Τσιπρας μαζί για την ευρωπαϊκή εξέλιξη της χώρας.Το ΠΑΣΟΚ θα μπει Βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365