Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Σε δημοπρασία η πιο αρχαία εβραϊκή Βίβλος, αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ

Χρονολογείται πριν από περισσότερα 1.100 χρόνια

Η πιο αρχαία εβραϊκή Βίβλος αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ στις δημοπρασίες.

Η αρχαιότερη και πληρέστερη εβραϊκή Βίβλος που ανακαλύφθηκε ποτέ, πρόκειται να πουληθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη.


Το βιβλίο του ένατου αιώνα, μια «ζωτικής σημασίας λυδία λίθος της ανθρώπινης ιστορίας» που χρονολογείται πριν από περισσότερα 1.100 χρόνια, αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ των παπύρων της Νεκράς Θάλασσας και της σημερινής Βίβλου.


Με εκτίμηση 30-50 εκατ. δολάρια το καθιστά το πιο πολύτιμο ιστορικό έγγραφο ή χειρόγραφο που έχει εμφανιστεί σε δημοπρασία. Το βιβλίο είναι γνωστό και ως «Codex Sassoon»


«Η Εβραϊκή Βίβλος είναι το ιερό, θεμελιώδες κείμενο για τους λαούς σε όλο τον κόσμο», είπε η Σάρον Μιντς (Sharon Mintz), επικεφαλής της Ιουδαϊκής του Sotheby's και προσθέτει.


«Στο «Codex Sassoon», αποκαλύπτεται μια μνημειώδης μεταμόρφωση στην ιστορία της Εβραϊκής Βίβλου, φέρνοντας στο φως την πλήρη ιστορία της Εβραϊκής Βίβλου που δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ σε μορφή βιβλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365