Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ανατροπή στο έγκλημα της Ρόδου: «Τρεις αστυνομικοί μου έστησαν πλεκτάνη», λέει ο γιος που έβγαινε στη Νικολούλη

Μεγάλη είναι η ανατροπή για το άγριο έγκλημα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Σοκαρισμένο παραμένει το νησί της Ρόδου έπειτα από την είδηση της ανατροπής στην υπόθεση της δολοφονίας του συνταξιούχου Γιώργου Καρυώτη τον Ιούνιο του 2022, καθώς πλέον για την υπόθεση ασκήθηκε δίωξη στον γιο του Βαγγέλη.


Μεγάλη είναι η ανατροπή για το άγριο έγκλημα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, έπειτα από την άσκηση ποινικής διώξης στο γιο του 75χρονου, που ισχυριζόταν  πως τον βρήκε δολοφονημένο, ενώ  αναζητούσε στο «Φως στο Τούνελ» τους δολοφόνους του και κατηγορούσε την ΕΛΑΣ για ολιγωρία.Σε βάρος του Βαγγέλη Κουλιανού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του 75χρονου πατέρα του Γιώργου Καρυώτη τον περασμένο Ιούνιο.


Εκείνος, ωστόσο, επιμένει στην αθωότητά του και στην ολιγωρία των Αρχών στη Ρόδο.


Μιλώντας στο Mega, εξηγεί για ακόμη μία φορά το δικό του σενάριο για όσα συνέβησαν την ημέρα που βρήκε τον άτυχο άνδρα νεκρό:


«Όταν βρήκα τον πατέρα μου στις 14 Ιουνίου, είχα σταματήσει έξω από το σπίτι. Ακριβώς στη μεσοτοιχία που βρισκόμαστε, μένει κάποια … γειτόνισσά μας. Εκείνη την στιγμή ήταν μαζί με τον … και με φώναξε η κοπέλα αυτή για να πάω να πάρω κάποιο πριόνι, μου ζήτησε ένα πριόνι από τον πατέρα μου, να πάω στη μεσοτοιχία για να κόψω κάποιο δέντρο επειδή έμπαιναν τα μυγάκια της κοπέλας μέσα.


»Σήμερα με κάλεσαν από την ασφάλεια (…) και κατέβηκα μαζί με την αδερφή μου στο αστυνομικό τμήμα και μας έδωσε κάποιο χαρτί.


»Με κήρυξαν ποινικά διώξιμα, ότι εγώ έκανα δηλαδή το έγκλημα. Στις 14 Ιουνίου ξεκίνησε το μαρτύριό μου εμένα, με κατηγόρησαν ότι σκότωσα τον πατέρα μου», είπε εμφανώς συγκινημένος, πριν ξεσπάσει σε κλάμαρα.


«Με κατηγόρησαν για χίλια δυο πράγματα»


Με κατηγόρησαν για χίλια δυο πράγματα. Ασκήθηκε ποινική δίωξη αλλά δεν τους άρεσαν αυτά που τους έλεγα εγώ. Για να σας δώσω μια πλήρη εικόνα πώς με κατηγόρησαν εμένα, με κατηγόρησαν ότι 12 Ιουνίου και 14 που βρήκα τον πατέρα μου νεκρό, με πιάνει η κάμερα που έμπαινα από τον Άη Γιάννη μέσα.


Στις 13 Ιουνίου, δε με πιάνει καθόλου η κάμερα, που είχα μπει μέσα στον πατέρα μου και η ώρα ήταν γύρω στις 15.00 με 15.30 και είχα κάτσει μέχρι τις 17.30.


«Ήταν ζωντανός»


«Ήταν ζωντανός και μάλιστα το είχα αράξει το μηχανάκι μου έξω από το σπίτι, εκεί στην αυλή, μπαίνω μέσα, φώναζα μπαμπά, βγήκε έξω, φορούσε τις πυτζαμούλες του, μου έκανε με το χέρι ‘έλα μέσα’, μπήκα μέσα, μου έβαλε μια πορτοκαλάδα ήπια και καθόμασταν και συζητούσαμε για χίλια δυο πράγματα (…) και με κατηγόρησαν οι κύριοι ότι καθόμουν και μιλούσα με τον νεκρό τρεις ώρες».


Τα σχεδίασες όλα τέλεια για να μη σε βρούμε τόσο καιρό. Εγώ; Εγώ ήμουν αυτός που έβγαινα στην Αγγελική Νικολούλη και έλεγα για το θέμα μου.


«Γιατί εμένα; Τους έδωσα κάποιες υποψίες για άλλα άτομα»


Μάλιστα, ο άνρας κατηγορεί τρεις αστυνομικούς πως του έχουν στήσει «πλεκτάνη»:


«Τώρα, βρίσκομαι αυτήν την στιγμή, σε πλεκτάνη. Οι συγκεκριμένοι τρεις αστυνομικοί προσπαθούν εις βάρος μου γιατί δεν έχουν βρει κάτι χειροπιαστό. Εγώ είχα; Πει ότι έχασαν πολύτιμο χρόνο και δε με άκουγε κανένας. Ασχολιόντουσαν μόνο με εμένα, γιατί ασχολήθηκαν με εμένα; Τους έδωσα πάρα πολλά στοιχεία που δεν τα αξιοποίησαν. Τους έδωσα κάποιες υποψίες που είχα στο μυαλό μου για κάποια άτομα».


Τα στοιχεία που τον «καίνε»


Αυτά είναι, σύμφωνα με την Δημοκρατική, κάποια από τα στοιχεία που ενοχοποιούν τον άνδρα για την δολοφονία του πατέρα του:


Ο 40χρονος γιός του θύματος ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό και το πρώτο που το ανηύρε.


Αν και καθ’ όλη την προανάκριση ανέφερε ότι την 13η Ιουνίου 2022 συναντήθηκε μαζί του για χρονικό διάστημα 20 – 30 λεπτών σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας παρέμεινε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 ωρών, πράγμα που παραδέχτηκε μόνο και όταν ενημερώθηκε για το ως άνω εύρημα,


Ο 40χρονος φαίνεται στην ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού τόσο στις 12 Ιουνίου 2022 όσο και στις 14 Ιουνίου 2022 να εισέρχεται – εξέρχεται από πύλη του Αγίου Ιωάννη στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου όπως και ο ίδιος αναφέρει, την επίμαχη ημέρα (13/06/2022) δεν εμφανίζεται,


Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του κατηγορούμενου βρέθηκε στην επιφάνεια ξύλινου τμήματος στο κάτω μέρος του κρεβατιού- ποδαρικό (δίπλα από το θύμα), το οποίο δε δικαιολογείται από επισκέπτη στην οικία.


Ο κατηγορούμενος το εξήγησε λέγοντας ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε βοηθήσει τον πατέρα του να καθαρίσει το σπίτι, πράγμα που έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα της σκηνής του εγκλήματος που δείχνει ένα σπίτι που έχει μεγάλο χρονικό διάστημα να καθαριστεί ή τακτοποιηθεί.


Ο κατηγορούμενος κατά την παραμονή του στην οικία του θύματος αναφέρει ότι ο πατέρας του ήταν στο κρεβάτι του φορώντας πιτζάμες ενώ βρέθηκε φορώντας ρούχα τα οποία είναι ίδια με αυτά που φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό να φοράει στις 12 Ιουνίου 2022. Η 12η Ιουνίου 2022 είναι η τελευταία φορά που το θύμα εξακριβώθηκε ότι είναι εν ζωή.


Ο ανωτέρω κατηγορούμενος στις 14 Ιουνίου 2022 κι ενώ βρίσκεται στην εργασία του προσποιείται ενώπιων των συναδέλφων του ότι έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του πράγμα αδύνατο καθώς σύμφωνα με το αποτέλεσμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης το θύμα είχε αποβιώσει.


Ο ίδιος φέρεται παραπέρα να προσπάθησε να χειραγωγήσει τουλάχιστον δύο συναδέλφους του να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις όπως και επιβεβαιώνεται από την έκθεση απομαγνητοφώνησης καθώς αντιλήφθηκε ότι η αρχική του σκέψη να προσποιηθεί ότι η επικοινωνία με τον πατέρα του θα στραφεί εναντίον του.


Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με ακόμη έναν μάρτυρα που όπως παραδέχτηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ» του απέστειλε προσωπικό μήνυμα προκειμένου να συναντηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365