Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Απίστευτες απάτες με ψεύτικα email από τράπεζες μέχρι και το gov.gr

Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαγράφουν αυτά τα phising email

Οι απατεώνες, χρησιμοποιούν ονόματα οργανισμών και υπηρεσιών, όπως το gov.gr ή τραπεζών προκειμένου να εξαπατήσουν τα θύματά τους.

Απατεώνες προσπαθούν μέσω ψεύτικων email από οργανισμούς και τράπεζες να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες, μέσω της κλοπής προσωπικών κωδικών τους.


Οι απατεώνες, όπως μετέδωσε το Mega, χρησιμοποιούν ονόματα οργανισμών και υπηρεσιών, όπως το gov.gr ή τραπεζών προκειμένου να εξαπατήσουν τα θύματά τους.


Συνήθως το μήνυμα ζητά να πατήσουν κάποιον σύνδεσμο, για να επιβεβαιωθούν στοιχεία και με αυτόν τον τρόπο παίρνουν κωδικούς από e banking ή pin καρτών και αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.


Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαγράφουν αυτά τα phising email.


Για τη προστασία σας θα πρέπει να:

Μην ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

Μην επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

Διαγράψετε αμέσως το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365