Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Ανοίγει το Market Pass: Ποια ΑΦΜ κάνουν πρώτα αίτηση, τι γίνεται σε περίπτωση λάθους

Το Market Pass πρόκειται να ανοίξει από την Τετάρτη

Ανοίγει την Τετάρτη (22/2) η πλατφόρμα του Market Pass, για την υποβολή αιτήσεων, με την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Μαρτίου, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στις αρχές Μαίου.

Ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μίλησε στο MEGA για το Market Pass, η πλατφόρμα του οποίου θα ανοίξει την προσεχή Τετάρτη και πρόκειται να χωριστεί σε δύο μέρη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολίτων.


«Το Market Pass πρόκειται να ανοίξει από την Τετάρτη. Θα ανοίξει σε δύο μέρες, Πρώτα θα υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 0 έως 4, ενώ τη δεύτερη μέρα θα μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 5 έως 9. Πιστεύουμε πως θα κάνουμε νέο ρεκόρ υποβολής αιτήσεων, περίπου ένα εκατομμύριο αιτήσεις και είναι πολύ σημαντικό το επίτευγμα που θα θέλαμε να φτάσουμε», είπε αρχικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.


Ανέφερε επίσης πως δεν χρειάζεται ο πολίτης να υποβάλει κανέναν πρόσθετο δικαιολογητικό. Οι οδηγίες είναι να μπει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet και συνδέεται αυτόματα. «Δεν χρειάζεται να υποβάλει τίποτα ο πολίτης. Επιπλέον, συνιστούμε την χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας διότι έτσι, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα με το κινητό του τηλέφωνο να αποκτήσει μια πιστωτική κάρτα και να πληρώσει αυτόματα μέσω αυτού.


Τα χρήματα καταβάλλονται τις τρεις πρώτες μέρες του μήνα αλλά αν δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα μέσα σε ένα μήνα τότε τα χρήματα θα μείνουν εκεί ώστε να τα χρησιμοποιήσει μέχρι τη λήξη της περιόδου, η οποία είναι στις 31 Αυγούστου 2023. Δεν χάνονται τα χρήματα».


Εάν ο πολίτης κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση του και αυτή δεν εγκριθεί, τότε θα μπορέσει να ξανακάνει την αίτηση σε μεταγενέστερο χρόνο μέχρι τις αρχές Μαΐου. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει πως λαμβάνεται υπόψιν το οικογενειακό εισόδημα αλλά όχι το εισόδημα των φιλοξενούμενων και θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα φιλοξενούμενα μέλη και τα τέκνα.


Τι αναφέρει ο Οδηγός

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος όσοι κάνουν αίτηση για το Market Pass μέσα στον Φεβρουάριο και επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα πληρωθούν μέχρι τις 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ από τον Απρίλιο και μετά θα πληρώνονται μήνα – μήνα.


Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέσα σε αυτό τον μήνα και επιλέξουν να πληρωθούν μέσω τραπέζης, θα λάβουν τα χρήματά τους μέχρι 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Εως 3 Μαΐου προπληρώνεται και το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.


Σημαντικό είναι πως όσοι δικαιούχοι δεν καταναλώσουν το ποσό που θα λάβουν στο «pass» μέσα στον ίδιο μήνα, δεν χάνουν τα χρήματα και το ποσό μεταφέρεται στον επόμενο μήνα.


Πώς θα γίνουν οι πληρωμές

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10% ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορές.


Αυτό σημαίνει πως ένα μονομελές νοικοκυριό με μηνιαίες αγορές 220 ευρώ, θα λάβει μηναία ενίσχυση ύψους 22 ευρώ.

Αντίστοιχα, ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα και μηνιαίες αγορές 520 ευρώ, θα λάβει 52 ευρώ μηναία ενίσχυση σε χρεωστική κάρτα για τα ψώνια του, αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Σε περίπτωση που επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365