Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ομόφωνη απόφαση για διακοπή της Super League 2!

«Λουκέτο»
«Λουκέτο» στη Super League 2! Oμόφωνα οι ομάδες της κατηγορίας αποφάσισαν τη διακοπή του πρωταθλήματος μετά το «ψαλίδι» από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στα χρήματα από το Στοίχημα!


Την απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα της Super League 2 πήραν οι ομάδες της Λίγκας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «ψαλίδι» από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στα χρήματα από το Στοίχημα!

Μάλιστα, η απόφαση στο σημερινό (02/02) διοικητικό συμβούλιο ήταν ομόφωνη!

Ήδη από την Τετάρτη (01/02) οι ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ είχαν ενημερώσει για τις προθέσεις τους να ζητήσουν την άμεση διακοπή του πρωταθλήματος. Η πρόταση αυτή, λοιπόν, έπεσε στο τραπέζι και «πέρασε», αφού άπαντες συμφώνησαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν περικοπές σε σχέση με όσα έλαβαν την περσινή σεζόν και αντιστοιχούσαν σε 250 χιλιάδες ευρώ για κάθε ομάδα.

Θυμίζουμε, η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μοιραστούν, τελικά, οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου 1,7 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα, έχει προκαλέσει οργή και απόγνωση στους συλλόγους, καθώς η συντριπτική τους πλειοψηφία με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό.

Θυμίζουμε, από τα 63 εκατομμύρια ευρώ, που θα μοιραστούν από το Στοίχημα στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, προβλεπόταν, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση (με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα), τα 8,7 να δοθούν στη Super League 2, πριν από μία εβδομάδα έγιναν 5,1 και προχθές ανακοινώθηκε πως θα είναι 1,7!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι με εξαίρεση, φυσικά, τις Β ομάδες του Big 4, όπως και τους Απόλλωνα Λάρισας και Ηρόδοτο -επειδή δεν αδειοδοτήθηκαν- που βρίσκονται εκτός χρηματοδότησης, οι υπόλοιπες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα πάρουν η καθεμία από 70.000 ευρώ! Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως το μπάσκετ (Α1 ανδρών) θα πάρει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ και αντίστοιχα το βόλεϊ (Α1 ανδρών) 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ η Super League θα εισπράξει από το Στοίχημα 21 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα στη Super League 2 είναι πια πολύ οριακά, αφού οι περισσότερες ομάδες -αν όχι όλες- έκαναν τον προϋπολογισμό τους σύμφωνα με τα ποσοστά και τα ποσά, που προέβλεπε η αρχική κοινή υπουργική απόφαση. Έτσι, φτάσαμε στο σημερινό ΔΣ της Λίγκας, που πήρε την απόφαση για επ' αόριστον «λουκέτο»!


6 σχόλια:

  1. Άντε και να δούμε πόσο θα ενδιαφερθεί ο κύριος Αυγενακης, έρχονται εκλογές στις κάλπες πρέπει να τους μαυρίσουμε αρκεί μη πάθουμε αμνησία στο κουτί μπροστά????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτόν τον Αυγενάκη μήνες τώρα τον βρίζουν θεοί και δαίμονες...τόσο αναίσθητος είναι ? λένε ότι βρήκε λεφτά για διεθνείς αγώνες στίβου !!! εκατομμυρίων στο νομό του στο Ηράκλειο και όλοι οι άλλοι δεν μας νοιάζει κι ας διαλυθούνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόν που πρέπει να βρίζουν είναι ο Κούλης γιατί του δείνει το ελεύθερο αντί να του τραβήξει το αυτί,με τί τον κρατά άραγε τον Κούλη ο Αυγενακης???????????

      Διαγραφή
  3. Δείτε τι έγινε στο Δ.Σ της σούπερ λιγκ 1 πόσο τους νιαζουν για την σούπερ λιγκ 2 αυτοί θέλουν με επικεφαλή τον Μαρινάκη μόνο να πάρουν το ενάμισι εκατομμύριο και δεν γαμ/νται οι υπόλοιποι, αυτός ο άνθρωπος είναι επικεφαλής της σούπερ λιγκ 1 και παίρνει αποφάσεις για την πάρτη του με χορηγό τον Αυγενακη, μία ομάδα μόνο διαφώνησε η ΑΕΚ πρό εκπλήξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παράκληση φίλου του Αυγενακη μην υβριζετε τον κύριο υφυπουργό τάδε Έφη Μαρινάκης βουβαλοπαις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε τώρα τον Αυγενακη τί είπε από την Κρήτη εκεί που δείνει λεφτά,τους την λέει της σούπερ λιγκ 2 ότι κακός έκαναν αυτή την κίνηση είναι ακραία λέει θα δίναμε λέει ραντεβού σε 24 ώρες για να τα βρούμε, τώρα εκβιάζει κι'όλας ο άνθρωπος ότι εάν δεν μπουν στα γήπεδα οι ομάδες δεν το συζητάει ο άνθρωπος είναι όντος και ψεύτης και επικοινδηνος,στην Κρήτη τα δείνει και κόβει από την σούπερ λιγκ 2 όμως οι εκλογές έρχονται κι εκεί θα τα πούμε, Κούλη από τώρα να ξέρεις μαύρο θα φας μ'όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365