Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Τροχαία ατυχήματα: Αύξηση κατέγραψαν και το 2022, πόσοι ήταν οι νεκροί και οι τραυματίες

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα τροχαία ατυχήματα μέσα στο 2022: για δεύτερη χρονιά, μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών εμφανίζεται αυξημένος.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφηκαν 11.199 τροχαία ατυχήματα σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για έναν αριθμό που είναι αυξημένος κατά 7,1% σε σχέση με το 2021 (10.454 τροχαία).


Ειδικότερα, υπήρξαν 635 νεκροί τη χρονιά που μας πέρασε, 1,8% περισσότεροι σε σχέση με το 2021 (624). Όσον αφορά τους τραυματίες, 636 ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση (από 610 το 2020) και εκείνοι που είχαν ελαφρά τραύματα ήταν 12.553 (από 11.746).


Αν επιχειρηθεί μια σύγκριση με τα στοιχεία του 2019, δηλαδή την τελευταία χρονιά πριν από την πανδημία, το συμπέρασμα είναι ότι τα τροχαία ατυχήματα έχουν αυξηθεί κατά 4,5% (ήταν 10.712).


Αντίθετα, όμως, έχουν μειωθεί οι νεκροί κατά -7,7% (ήταν 688), όπως και οι βαριά τραυματίες -(2,5% από 652). Οι ελαφρά τραυματίες αυξήθηκαν κατά +1,6% (ήταν 12.350).


Οι «επικίνδυνες» περιφέρειες

Η πιο «επικίνδυνη» περιφέρεια το 2022 ήταν η Αττική, ενώ ακολουθούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τα λιγότερα τροχαία ατυχήματα (αναλογικά με τον πληθυσμό) είχαν οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας και Ηπείρου.Οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Στερεάς Ελλάδας έχουν τους περισσότερους νεκρούς (αναλογικά με τον πληθυσμό τους). Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και για τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το Βόρειο Αιγαίο. Η Περιφέρεια με το μικρότερο αριθμό νεκρών αναλογικά με τον πληθυσμό ήταν η Αττική όπου και καταγράφηκε πτώση.Στους βαριά τραυματίες ο μεγαλύτερος αριθμός καταγράφηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ακολούθησαν η Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, η Στερεά Ελλάδα και η Δυτική Ελλάδα. Στους ελαφρά τραυματίες πρώτη ήταν η Περιφέρεια Αττικής και ακολούθησαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365